Σάββατο, 18 Μαϊος 2019 22:16

Ελένη Αλειφέρη: "Ο Δήμος θα έχει ανθρώπινο και υπεύθυνο πρόσωπο"

Γράφτηκε από την

Τέσσερα είναι τα βασικά ερωτήματα που αντιμετωπίζει συχνά από τους ψηφοφόρους η υποψήφια Δήμαρχος Καλαμάτας Ελένη Αλειφέρη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το επιτελείο της τα έχει ομαδοποιήσει και η ίδια τα απαντά ξεκαθαρίζοντας τις θέσεις και τις απόψεις της.

1ο ΕΡΩΤΗΜΑ: Κυρία Αλειφέρη, πριν από λίγες ημέρες παρουσιάσατε σε συνέντευξη Τύπου το σύνολο των υποψηφίων του Συνδυασμού σας και επιμείνατε στην ευθιξία και στην υπευθυνότητα. Πώς εγγυάστε ότι θα τηρήσετε αυτές τις δεσμεύσεις και μετεκλογικά;

Είναι εύλογο το συγκεκριμένο ερώτημα, καθώς είμαστε λίγες ημέρες μόνο πριν τις εκλογές και θέλω οι συμπολίτες μας να είναι απόλυτα βέβαιοι για την επιλογή του νέου Δημάρχου. Θέλω να γνωρίζουν με σαφήνεια ποια είναι η Ελένη Αλειφέρη, αλλά και να μην έχουν την παραμικρή αμφιβολία για τα όσα λέει. Επαναλαμβάνω λοιπόν: Τόσο εγώ όσο και οι υποψήφιοι του Συνδυασμού μας «Πρωτεύουσα Δύναμη» έχουμε ως πολιτικό αξιακό κώδικα την αξιοπιστία και, πάνω απ’ όλα, είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε με υπευθυνότητα το ρόλο της νέας Δημοτικής Αρχής.

Και για να είμαι απολύτως σαφής: Η Δημοτική Αρχή επιλέγεται από τους συμπολίτες μας πρωτίστως για να διασφαλίσει τις δομές και τις υποδομές που θα θωρακίσουν το Δήμο και τους κατοίκους του την επόμενη ημέρα. Το κυρίαρχο λοιπόν που απαιτείται είναι η
συνειδητοποίηση του ρόλου μας και υπευθυνότητα. Το καθήκον στο Δήμο και στους πολίτες πρέπει να μας υπερβαίνει ως πρόσωπα. Παράλληλα, απαιτούνται γνώσεις, διοικητική εμπειρία και επιχειρησιακές ικανότητες.

Οσον αφορά εμένα, η εικοσαετής αυτοδιοικητική μου παρουσία αποτελεί την καλύτερη εγγύηση των λεγομένων μου. Δεν κρύφτηκα ποτέ πίσω από καρέκλες και δεν έβαλα ποτέ ως στόχο ζωής αξιώματα και θέσεις. Ημουν δίπλα στους συμπολίτες μου στις δύσκολες
στιγμές ως Δήμαρχος αλλά και ως Αντιπεριφερειάρχης. Πάντα εργάζομαι αθόρυβα και αποτελεσματικά για να προλάβω καταστάσεις και να προωθήσω τα συμφέροντα των συμπολιτών μου.

Αλλωστε αυτός είναι και ο ρόλος του Δημάρχου, να είναι μάνατζερ και να προνοεί. Να πράττει προληπτικά, ιεραρχώντας τις ανάγκες και υλοποιώντας τα απαραίτητα.

2ο ΕΡΩΤΗΜΑ: Σε τι διαφέρει ο συνδυασμός σας από τους υπόλοιπους εννέα; Γιατί να επιλέξουν εσάς οι πολίτες;

Αρχικά πρέπει να τονίσω ότι εμείς δεν έχουμε εξαρτήσεις, σκοπιμότητες, προηγούμενα με κανέναν, ούτε και «βαρίδια». Δεν είμαστε εγκλωβισμένοι στο παρελθόν του Δήμου Καλαμάτας. Αντιθέτως, αξιοποιούμε τα θετικά, τις επιτυχίες, και βλέπουμε μόνο το μέλλον προκειμένου ν’ αντιμετωπίσουμε υστερήσεις και προβλήματα και να προωθήσουμε τις προοπτικές που έχουν ήδη ανοίξει. Αυτή είναι και η μεγάλη μας διαφορά! Δηλαδή, μοναδική σκέψη είναι το μέλλον, η επόμενη ημέρα του Δήμου Καλαμάτας. Με αυτές τις σκέψεις, από την πρώτη στιγμή που ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου, ξεκαθάρισα ότι στόχος μου είναι να συγκροτήσουμε ένα ποιοτικό και όχι ποσοτικό ψηφοδέλτιο. Και σε αυτό ακριβώς επιμένω. Η διοίκηση ενός Δήμου δεν γίνεται από
ένα μόνο άτομο.

Απαιτεί ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι θα συνεργαστούν αρμονικά και αποτελεσματικά με τις υπηρεσίες του Δήμου, με τους φορείς, τις συλλογικότητες, τους επαγγελματίες, τους πολίτες για να κάνουν πράξη το κοινό τους όραμα. Τα μέλη του Συνδυασμού «Πρωτεύουσα Δύναμη» δεν είναι επαγγελματίες θέσεων και προέρχονται από την κοινωνία. Είναι γνωστικά άρτιοι καλύπτοντας όλες τις διαχειριστικές επιχειρησιακές ανάγκες της επόμενης ημέρας του Δήμου.

Η δική μας παράταξη έχει συνοχή, δεν έχει συναρχηγούς, υπαρχηγούς και ομαδάρχες, δεν υποσκάπτει κανένας κανέναν. Ολοι εμείς δεν εποφθαλμιούμε θέσεις αντιδημάρχων για να έχουμε αντίστοιχες θέσεις σε εξέδρες. Στο Συνδυασμό μας είναι όλοι απαραίτητοι την επόμενη ημέρα, γιατί όλοι θα προσφέρουν με τις ειδικές γνώσεις, τις νέες ιδέες αλλά και τις εμπειρίες τους στην υλοποίηση του προγράμματός μας.

3ο ΕΡΩΤΗΜΑ: Εχετε θέσει ψηλά στην ατζέντα σας τη διαχείριση των θεμάτων της καθημερινότητας. Μάλιστα πρόσφατα αφήσατε αιχμές για άλλους συνυποψηφίους σας ότι τάζουν τσιμέντα και πεζοδρόμια για να κερδίσουν ψήφους. Εσείς τι θα κάνετε;

Εμείς έχουμε θέσει το ίδιο ψηλά -και παράλληλα- την καθημερινότητα αλλά και την αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου. Η διαχρονικά σταθερή πολιτική μου θέση είναι ότι τα έργα είναι υποχρέωση του Δήμου, και όχι χάρη ή ρουσφέτι στο δημότη. Οταν
παρουσιάζονται ως τέτοια προσβάλλουν τους ίδιους τους πολίτες, και τους καλώ με την ψήφο τους να εξαλείψουν αυτές τις μικροπολιτικές τακτικές και τους λαϊκισμούς.

Τώρα, όσον αφορά την διαχείριση της καθημερινότητας που αφορά το σύνολο των πολιτών και των επισκεπτών, για εμάς αφορά τα αυτονόητα που συχνά δεν είναι αυτονόητα. Για να είμαστε αποτελεσματικοί και άμεσοι, αλλά και σε συνάφεια με τις
απαιτήσεις των συμπολιτών μας, οι οποίοι γνωρίζουν καλύτερα απ’ όλους τι συμβαίνει στη γειτονιά τους, τι ανάγκες έχει η επιχείρησή τους, ποιες είναι οι αστοχίες και ποια τα επικίνδυνα σημεία, ενισχύουμε τη φωνή των συμπολιτών μας, θεσπίζουμε τον ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ Δημοτικό Σύμβουλο της Γειτονιάς.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά: Κάθε μέλος του Συνδυασμού μας που θα εκλεγεί θα αναλάβει μια γειτονιά, και οι Δημοτικές Ενότητες θα έχουν αντιδήμαρχο που θα είναι η περιοχή χωρικής ευθύνης και αρμοδιότητάς του. Ο Προσωπικός Σύμβουλος θα έχει την ευθύνη να είναι σε επαφή και άμεση συνεννόηση με τον Τοπικό Συμβούλιο, τους κατοίκους, τους επαγγελματίες, τους συλλόγους και τους φορείς προκειμένου να συγκεντρώνει τα αιτήματά τους και να τα φέρνει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Κατόπιν θα έχει και την ευθύνη παρακολούθησης και ενημέρωσης κάθε περιοχής για την πορεία υλοποίησης των λύσεων.

Ο κάθε κάτοικος, κάθε επαγγελματίας, η κάθε συλλογικότητα θα γνωρίζει από την επόμενη των εκλογών ποιος είναι ο Προσωπικός του Δημοτικός Σύμβουλος, θα έχει το προσωπικό του τηλέφωνο και e-mail για να μπορεί να επικοινωνεί άμεσα μαζί του. Δεν θα χάνεται έτσι πολύτιμος χρόνος αναζητώντας τον αρμόδιο αιρετό και να παραπέμπεται από τον ένα στον άλλο. Ετσι οι σχεδιαζόμενες ενέργειες θα έχουν εξ αρχής την έγκριση της τοπικής κοινωνίας, και υλοποιούνται αποτελεσματικές και στοχευμένες λύσεις. Αυτά σε συνδυασμό με την δέσμευσή μας για εφαρμογή ηλεκτρονικής διακυβέρνησης του Δήμου θα φέρουν άμεσα και ποιοτικά αποτελέσματα στα προβλήματα της καθημερινότητας.

4ο ΕΡΩΤΗΜΑ: Ποια είναι ταεπόμενα βήματα μέχρι τις εκλογές;

Για εμάς η προεκλογική περίοδος είναι πολύ σημαντική. Καθημερινά συναντώ και μιλώ με κατοίκους του Δήμου μας και καταγράφω με λεπτομέρεια τα αιτήματά τους. Με γεμίζουν ευθύνη οι προσδοκίες τους και η εμπιστοσύνη που δείχνουν στο πρόσωπό μου αλλά και στο σύνολο των ανθρώπων του Συνδυασμού μας. Οι επαφές μας αυτές συνεχίζονται και θα συνεχιστούν και μετά τις εκλογές και αυτό είναι η προσωπική μου δέσμευση απέναντι σε κάθε συμπολίτη μου, θέλοντας να ανταποδώσω την αγάπη τους και την τιμή που μου κάνουν να με καλωσορίζουν στα χωριά, στις γειτονιές, στα καφενεία, στους συλλόγους, στα σπίτια τους.