Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2019 09:47

Προετοιμάζονται οι νέες αυτοδιοικητικές αρχές: Επαφές και ζυμώσεις για συνεργασίες

Γράφτηκε από την
Προετοιμάζονται οι νέες αυτοδιοικητικές αρχές: Επαφές και ζυμώσεις για συνεργασίες

Με εντατικό ρυθμό συνεχίζονται οι προετοιμασίες των νέων αυτοδιοικητικών αρχών για τη νέα τετραετία που ξεκινά επισήμως την 1η Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα συνεχίζονται στο παρασκήνιο οι πυρετώδεις διαβουλεύσεις για την ουσιαστική διακυβέρνηση της Περιφέρειας και των δήμων μέσω διαπαραταξιακών συνεργασιών, καθώς ολοένα και περισσότεροι αυτοδιοικητικοί εκτιμούν πως οι επιπτώσεις της απλής αναλογικής αν και αμβλύνονται με το νόμο Θεοδωρικάκου, δεν εξαλείφονται οριστικά.

Οι διαβουλεύσεις αναμένεται να εντατικοποιηθούν μετά τον Δεκαπενταύγουστο, καθώς θα πλησιάζουμε τόσο στην εκλογή του προεδρείου του περιφερειακού και των δημοτικών συμβουλίων όσο και στον ορισμό των αντιπεριφερειαρχών και των αντιδημάρχων. Νωρίτερα, μέχρι το τέλος Αυγούστου, θα έχει ολοκληρωθεί η ορκωμοσία των νέων συμβούλων.

Ο νέος περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Πελοποννήσου θα ορκιστούν την Κυριακή 25 Αυγούστου στις 12 το μεσημέρι στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης.

Η ορκωμοσία του νέου δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Αυγούστου στο Μέγαρο Χορού, στις 8 το βράδυ.

Η ορκωμοσία του νέου δημάρχου Μεσσήνης Γιώργου Αθανασόπουλου είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 24 Αυγούστου. Η τελετή θα γίνει στο Δημαρχείο της Μεσσήνης και θα αρχίσει στις 7 μ.μ.

Το Σάββατο 24 Αυγούστου στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του νέου δημάρχου Γιώργου Λεβεντάκη και των δημοτικών συμβούλων στην πλατεία Δημαρχείου στην Κυπαρισσία.

Την Κυριακή 25 Αυγούστου και ώρα 8 το βράδυ, στον υπαίθριο χώρο του κτηρίου Τσικλητήρα στην Πύλο, θα πραγματοποιηθεί η τελετή ορκωμοσίας του νέου δημάρχου Πύλου - Νέστορος Τάκη Καρβέλα και των μελών του νέου Δημοτικού Συμβουλίου.

Στο Δήμο Οιχαλίας θα γίνει η πρώτη ορκωμοσία νέου Δημοτικού Συμβουλίου στη Μεσσηνία. Την Κυριακή 18 Αυγούστου στις 8 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Μελιγαλά “Μαρία Κάλλας” θα ορκιστεί η νέα δήμαρχος Παναγιώτα Γεωργακοπούλου και το Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας.

Ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας και οι δημοτικοί σύμβουλοι θα ορκιστούν στο Δημαρχείο στην Καρδαμύλη την Κυριακή 25 Αυγούστου στις 7.30 μ.μ.


NEWSLETTER