Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020 21:15

Ανοιχτή επιστολή Λύρα σε Χρυσοχοΐδη

Γράφτηκε από την
Ανοιχτή επιστολή Λύρα σε Χρυσοχοΐδη

 

Ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη απέστειλε ο πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας με αφορμή την επίσκεψη του πρώτου στην Καλαμάτα.

Αναλυτικά η επιστολή:

"Αξιότιμε κύριε υπουργέ,

Οι κοινότητες υπάγονται διοικητικά στους δήμους αλλά εκπροσωπούν απευθείας τους πολίτες, εκφράζουν απευθείας τους πολίτες και επιδιώκουν να προωθούν ζητήματα που απασχολούν την καθημερινότητα όλων και τις συνθήκες διαβίωσης.

Η κάθε είδους παραβατικότητα αποτελεί πλέον καθημερινό φαινόμενο σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά και στην περιοχή μας, και γι’ αυτό απασχολεί τόσο την τοπική ειδησεογραφία αλλά συχνά και τα μέσα εθνικής εμβέλειας. Είμαστε όλοι προβληματισμένοι, τόσο από τη συχνότητα όσο και, κυρίως, από τις νέες μεθόδους στις οποίες καταφεύγουν οι δράστες σε μικρές και μεγαλύτερες κοινότητες. Τα φαινόμενα είναι πραγματικά έντονα και καθημερινώς αυξανόμενα, και οι πρόεδροι και τα τοπικά συμβούλια γίνονται αποδέκτες του προβληματισμού και της έντονης ανησυχίας των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής μας.

Η Μεσσηνία, τόπος φιλόξενος για κάθε ελεύθερα σκεπτόμενο άνθρωπο, τόπος παραγωγής σημαντικών αγροτικών προϊόντων, αλλά και τόπος με ποικίλη μορφολογία εδάφους και διασπορά στον πληθυσμό της, αισθάνεται συχνά ανασφαλής και ανυπεράσπιστη.

Σάς καλωσορίζουμε, κύριε υπουργέ Προστασίας του Πολίτη, και ενώνουμε τις φωνές μας με αυτές των συμπατριωτών μας, οι οποίοι αξίζουν ασφαλή καθημερινότητα, ορθολογική χρήση των σύγχρονων μέσων ελέγχου της παραβατικότητας, επάνδρωση με τον καλύτερο τρόπο των αστυνομικών δομών και αυξημένη προσοχή σε κοινωνικές συμπεριφορές και ομάδες.

Σεβόμαστε κάθε άνθρωπο και κάθε κοινωνική ομάδα, και πιστεύουμε πως θα πρέπει όσοι ανήκουν στις λεγόμενες «ευαίσθητες» ομάδες να παρακινούνται ποικιλοτρόπως, με σκοπό την κοινωνική τους ενσωμάτωση και πρόοδο. Ωστόσο θεωρούμε αυτονόητες και δεδομένες για όλους τους πολίτες αυτού του τόπου την ευημερία, την ανάπτυξη της περιοχής, την προστασία της ιδιωτικής και της δημόσιας περιουσίας, την ίδια την ανθρώπινη ζωή.

Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα. Είναι και η επαρχία, είναι και το πιο απομακρυσμένο χωριό του κάθε δήμου, και ζητούν την προστασία και το ενδιαφέρον από την επίσημη πολιτεία.

Εκτιμούμε ότι μέσα στις άμεσες προτεραιότητές σας είναι όλα τα παραπάνω και είμαστε στη διάθεσή σας με τις δικές μας προτάσεις".

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ι. Λύρας

Πρόεδρος Κοινότητας Καλαμάτας

Πρόεδρος Ενωσης Προέδρων

Κοινοτήτων Μεσσηνίας


NEWSLETTER