Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2020 08:41

Συνεργασία Καλαμάτας - Μεσσήνης για την διαχείριση αδέσποτων ζώων

Γράφτηκε από την

 

Για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συζήτησαν χθες, σε συνάντηση εργασίας στο Δημαρχείο Μεσσήνης, οι αντιδήμαρχοι Καλαμάτας και Μεσσήνης Γιώργος Φάβας και Τάσος Παπαγεωργίου, παρουσία του διευθυντή της Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του δήμου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας Γιάννη Λιοντήρη.

Στη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα του καταφυγίου αδέσποτων ζώων που πρόκειται να λειτουργήσει στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Μεσσήνης από τον νεοσύστατο Διαδημοτικό Σύνδεσμο Διαχείρισης αδέσποτων ζώων των δύο δήμων.

Να αναφέρουμε ότι οι δύο δήμοι έχουν λάβει ήδη τη σχετική απόφαση ένταξης στο πρόγραμμα “Φιλόδημος ΙΙ”, με προϋπολογισμό 740.000 ευρώ με ΦΠΑ. Στο πλαίσιο αυτό προχωρούν οι διαδικασίες σύνταξης και υποβολής στο υπουργείο Εσωτερικών του φακέλου, που θα περιέχει την μελέτη εφαρμογής - υλοποίησης του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου σχετικά με την ίδρυση του καταφυγίου.

Για τα αποτελέσματα της συνάντησης ενημερώθηκαν και οι δήμαρχοι Καλαμάτας και Μεσσήνης, Θανάσης Βασιλόπουλος και Γιώργος Αθανασόπουλος αντίστοιχα.