Παρασκευή, 07 Ιανουαρίου 2011 16:43

Συσκέψεις Αποστολόπουλου στην Τρίπολη για την εφαρμογή του "Καλλικράτη"

Γράφτηκε από την

Σειρά συσκέψεων και επαφών σχετικά με την εφαρμογή του Καλλικρατικού ν. 3852/2010 για την «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης»,  είχε σήμερα στην Τρίπολη ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου- Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος.
Συγκεκριμένα το πρωί ο Γενικός Γραμματέας προήδρευσε σε σύσκεψη με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων όλων των διευθύνσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Τρίπολη, με σκοπό την ορθότερη και ταχύτερη  οργάνωση των Υπηρεσιών τους.
Η οργάνωση των υπηρεσιών  καθώς και η συνεργασία της αιρετής διοίκησης με το αποκεντρωμένο κράτος ήταν το αντικείμενο της συνεργασίας  του  Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Τάσου Αποστολόπουλου και με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη, τον οποίο επισκέφθηκε στη συνέχεια.
Τη συνάντηση απασχόλησαν ακόμη το ζήτημα της μεταβατικής περιόδου των έξι μηνών μέχρι την 1η Ιουλίου που θα μεταφερθούν στην αιρετή Περιφέρεια σημαντικές υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, καθώς και άλλα κρίσιμα  θέματα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως το ΕΣΠΑ, η λειτουργία του Αναπτυξιακού Νόμου, η αναπτυξιακή πορεία της Περιφέρειας κ.ά.
Τέλος ο κ. Τάσος Αποστολόπουλος πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμαρχο Τρίπολης κ. Γιάννη Σμυρνιώτη με τον οποίο συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Από το Γραφείο Τύπου


NEWSLETTER