Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2014 10:05

Καμία απάντηση για την Μπιρπίτα

Καμία απάντηση  για την Μπιρπίτα


Καμία απάντηση δεν έχει πάρει ακόμα ο Δήμος Καλαμάτας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την κυβέρνηση για την παραχώρηση της Μπιρμπίτας, προκειμένου να μετεγκατασταθούν εκεί οι τσιγγάνοι από την Αγία Τριάδα, μετά την κατεδάφιση του παράνομου καταυλισμού.

Στο δήμο επικρατεί προβληματισμός και αγωνία, γιατί χωρίς την Μπιρμπίτα δεν μπορεί να γίνει η κατεδάφιση του καταυλισμού.
Μάλιστα, από το δήμο μέσα στην εβδομάδα περιμένουν στην Καλαμάτα τον επικεφαλής των τσιγγάνων από την Αθήνα, το πρόσωπο που πρωτοστάτησε στις συζητήσεις για την υπόθεση των τσιγγάνων του Χαλανδρίου. Μαζί με τους δημοτικούς παράγοντες θα κάνει αυτοψία στην Μπιρμπίτα και θα ενημερωθεί σχετικά με τις εναλλακτικές λύσεις που προτείνονται για τη μετεγκατάσταση των τσιγγάνων που θα φύγουν από την Αγία Τριάδα.
Ο Δήμος Καλαμάτας περιμένει τη βοήθειά του για να ενημερωθεί πόσοι τσιγγάνοι στον καταυλισμό της Αγίας Τριάδας έχουν δικά τους οικόπεδα και πόσοι θέλουν να πάνε σε σπίτια και να μετέχουν στο πρόγραμμα στέγασης με την επιδότηση ενοικίου ή να μετακομίσουν στην Μπιρμπίτα.
Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας έχει ξεκαθαρίσει ότι περιμένει τη συνδρομή της κυβέρνησης στην περίπτωση που η Περιφέρεια εμμένει να μην παραχωρεί την Μπιρμπίτα. «Αν δε δώσουν την Μπιρμπίτα, σημαίνει ότι δε θέλουν να δώσουν λύση στο πρόβλημα των τσιγγάνων που καίει τον τόπο», επισημαίνει ο δήμαρχος. Και επιμένει πως η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της, υπενθυμίζοντας πως την κατασκήνωση της Μπιρμπίτας την έφτιαξε και την παρέδωσε η κυβέρνηση της Ν.Δ.
Τις εξελίξεις παρακολουθούν με αγωνία και οι κάτοικοι της Αγίας Τριάδας, που έλπιζαν ότι μετά τις τελευταίες πρωτοβουλίες είχε μπει σε δρόμο υλοποίησης η κατεδάφιση του παράνομου καταυλισμού και η απελευθέρωση της περιοχής. Αν δουν πως η κωλυσιεργία και οι καθυστερήσεις στην υλοποίηση των αποφάσεων συνεχίζονται, αναμένεται να προβούν σε νέες κινητοποιήσεις.