Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016 12:13

Τον "αδελφό" δήμο του Πόποβο επισκέφθηκε ο δήμαρχος Ευρώτα

Το Πόποβο της Βουλγαρίας επισκέφθηκε ο δήμαρχος Ευρώτα Γιάννης Γρυπιώτης, ύστερα από πρόσκληση του συγκεκριμένου βουλγαρικού δήμου, προκειμένου να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 10ης Ιουνίου.

Να σημειώσουμε ότι ο πρώην δήμος Σκάλας και ο δήμος του Πόποβο έχουν αδελφοποιηθεί από το 2008 με γνώμονα τη δημιουργία σχέσεων συνεργασίας και τη συμπόρευση σε οικονομικό, πολιτισμικό και κοινωνικό επίπεδο.

Κατά την επίσκεψή του στη Βουλγαρία ο δήμαρχος Ευρώτα συμμετείχε και μίλησε σε ανοικτή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Πόποβο, στην οποία έλαβε μέρος και ο πρώην πρόεδρος της Βουλγαρίας Γκεόργκι Παρβάνοβ.

Ο κ. Γρυπιώτης στην ομιλία του αναφέρθηκε στη δυνατότητα προώθησης και διάθεσης των αγροτικών προϊόντων του λακωνικού κάμπου στις αγορές της Βουλγαρίας, ώστε να υπάρξει τόνωση της αγοραστικής δύναμης των προϊόντων κι ενίσχυσης της τοπικής παραγωγής. Παράλληλα, κατέθεσε πρόταση για τη διεξαγωγή ενός συνεδρίου στο Πόποβο με θέμα τη διερεύνηση της δυνατότητας ανάπτυξης συνεργασίας και τους τρόπους υλοποίησης αυτής με τη συμμετοχή παραγωγών κι επιχειρήσεων του δήμου Ευρώτα.

Επιπλέον, κατά την παραμονή του στο Πόποβο ο δήμαρχος Ευρώτα και η δημοτική σύμβουλος Γεωργία Αθανασοπούλου, που τον συνόδευε, συναντήθηκαν και με τον μητροπολίτη Ρούσσης Ναούμ, ο οποίος σε άπταιστα ελληνικά αναφέρθηκε ιδιαίτερα εγκωμιαστικά για τον μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιο και εξέφρασε την επιθυμία του να επισκεφθεί το δήμο Ευρώτα στις εκδηλώσεις, για την επέτειο του Ολοκαυτώματος του Βρονταμά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ