Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2011 20:30

Καταγγελία Πετράκου για την Ενωση Περιφερειών

Γράφτηκε από την

Καταγγέλλουμε ως απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό το Προεδρικό Διάταγμα για τη συγκρότηση της «Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.)». Η κυβέρνηση, με το συγκεκριμένο Προεδρικό Διάταγμα, αποκλείει  τις  δυνάμεις  πέραν  του  δικομματισμού  και  ιδιαίτερα      της αριστεράς, όχι μόνο από το Διοικητικό Συμβούλιο, αλλά και από τη Γενική Συνέλευση. Μιλάμε για πλήρη αλλοίωση της λαϊκής βούλησης που ξεκινά από τον απαράδεκτο τρόπο εκλογής στις περιφέρειες και ολοκληρώνεται  με την εκλογή των οργάνων της περιφερειακής αυτοδιοίκησης. Η κυβέρνηση επιδιώκει προφανώς τον πλήρη πολιτικό έλεγχο και την συναίνεση στα πλαίσια του δικομματισμού

Για να πετύχει τον «εξοβελισμό» της αριστεράς από την Ένωση Περιφερειών, το Προεδρικό Διάταγμα περιλαμβάνει πρωτοφανείς αντιδημοκρατικές διατάξεις, οι κυριότερες των οποίων είναι:
1) Υπάρχουν 13 διαφορετικά εκλογικά μέτρα, π.χ. στην Περιφέρεια Αττικής το εκλογικό μέτρο είναι 2, στην Πελοπόννησο 5,7, ενώ στις Περιφέρειες Ιονίου και Β. Αιγαίου 14!!! Αυτό είναι πρωτοφανής διάταξη ανισοτιμίας.
2) Θεωρεί αυτοδίκαια μέλη της Γενικής Συνέλευσης και τους διορισμένους Αντιπεριφερειάρχες, παραβλέποντας το γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι διορισμένοι αντιπεριφερειάρχες έχουν εκλεγεί ως περιφερειακοί σύμβουλοι, όπως και οι λοιποί, με συνέπεια να πριμοδοτεί τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. με 39 μέλη.
Η μόνη δημοκρατική λύση για να εκπροσωπούνται όλες οι πολιτικές – αυτοδιοικητικές παρατάξεις που πήραν μέρος στις εκλογές, ήταν: «Η Γενική Συνέλευση να αποτελείται από όλους τους Περιφερειακούς Συμβούλους, μαζί με τους Περιφερειάρχες και τους εκλεγμένους Αντιπεριφερειάρχες». Συνολικά δηλαδή 782 μέλη.
Παρά τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, να είναι βέβαιοι ότι η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» θα είναι παρούσα στους αγώνες για την ανατροπή της αντιλαϊκής μνημονιακής πολιτικής της κυβέρνησης και της Τρόικας και στο χώρο της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.
Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στο λαό που πλήττεται από τις καταστροφικές πολιτικές του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου, που οδηγούν τη χώρα στη χρεοκοπία και την κοινωνία στη φτώχεια και στην ανεργία.
Θα συνεχίσουμε να αντιπαλεύουμε την ακραία νεοφιλελεύθερη και αντιδημοκρατική πολιτική Τατούλη, στην Περιφέρειά μας και θα προβάλουμε προτάσεις και λύσεις για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, της περιφερειακής ανάπτυξης προς το συμφέρον των πλατιών λαϊκών στρωμάτων της Περιφέρειάς μας.

Υ.Γ. Η διάταξης να καθορίζεται με αριθμητικό κριτήριο τον πληθυσμό κάθε Περιφέρειας (1 εκπρόσωπος ανά 75.000 κατοίκους) ο αριθμός των μελών της Γ.Σ. από κάθε Περιφέρεια οδηγεί στο πρωτοφανές, να υπάρχει διαφορετικό μέτρο σε κάθε Περιφέρεια.


Από την Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου