Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2016 18:06

Δημόσιο και Περιφέρεια συζητούν για το Διοικητήριο στην Καλαμάτα

Δημόσιο και Περιφέρεια συζητούν για το Διοικητήριο στην Καλαμάτα

 

Προσπάθεια συνεννόησης του Ελληνικού Δημοσίου και της  Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας βρίσκεται σε εξέλιξη, ώστε να υπάρξει συμφωνία για τις υπηρεσίες που θα στεγαστούν στους άδειους χώρους του Διοικητηρίου, μετά τη μετακόμιση υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας στο νέο Δημαρχείο.

Πρόκειται για όλο τον 1ο όροφο, το μισό 3ο και ένα τμήμα του ισογείου, όπου στεγαζόταν το ΚΕΠ. 

Ο στόχος είναι κοινός, η μείωση των δαπανών: να μετακινηθούν, δηλαδή, στο Διοικητήριο υπηρεσίες που στεγάζονται σε κτήρια, για τα οποία πληρώνονται ενοίκια. 

Αρχικά υπήρχε αντιπαράθεση μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και Περιφερειακής Ενότητας, καθώς η καθεμία αρχή ήθελε τους χώρους για τις δικές της υπηρεσίες. Το Ελληνικό Δημόσιο (το Αυτοτελές Γραφείο Μεσσηνίας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας - πρώην Κτηματική Υπηρεσία) επικαλούμενο δικαστική απόφαση ότι οι χώροι του ανήκουν κατά κυριότητα, είχε καλέσει την αντιπεριφερειάρχη Ελένη Αλειφέρη να απέχει από τη μετακίνηση υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας, πριν  συνεννοηθεί με τις υπερκείμενες αρχές.

Και αυτό γιατί η κ. Αλειφέρη έδειχνε διάθεση να μετακινήσει στο Διοικητήριο, χωρίς να δώσει λογαριασμό, τη Διεύθυνση Μεταφορών κι Επικοινωνιών. Το κλίμα ασυνεννοησίας και αδιαλλαξίας φαίνεται να έχει εξαλειφθεί και πλέον έχει γίνει φανερό πως με συνεννόηση θα επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το γενικότερο συμφέρον και τα οικονομικά της χώρας. 

Ταυτόχρονα, το Αυτοτελές Γραφείο Μεσσηνίας εξετάζει και την αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων του Ινστιτούτου Ελαίας, με τη μετακίνηση εκεί δημοσίων υπηρεσιών που πληρώνουν ενοίκιο, όπως είναι η Διεύθυνση Δασών και το Δασαρχείο Καλαμάτας.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να υπάρξουν συζητήσεις, να γίνουν συνεννοήσεις και να ληφθούν αποφάσεις για τη στέγαση υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας ή του Ελληνικού Δημοσίου στο Διοικητήριο Μεσσηνίας, με στόχο τη μείωση των δαπανών των ενοικίων.

Γ.Σ.