Σάββατο, 03 Δεκεμβρίου 2016 08:56

Στο νέο περιφερειακό ΕΣΠΑ ο δρόμος Τζάνε - Καλαμάκι

Γράφτηκε από την

Στο νέο ΕΣΠΑ, στο πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, εντάσσεται η συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου βελτίωσης του δρόμου Ριζόμυλος - Κορώνη στο τμήμα Τζάνε - Καλαμάκι, με χρηματοδότηση 15.407.673,29 ευρώ.

Η ημερομηνία λήξης της ένταξης και του έργου είναι η 28/10/2017.

Οπως αναφέρεται στην απόφαση, στη β’ φάση περιλαμβάνεται η εκτέλεση όλων των απαραίτητων εργασιών για την ολοκλήρωση κατασκευής 7.320μ. της επαρχιακής οδού Ριζόμυλος - Κορώνη. Η αρχή της οδού είναι το πέρας της γέφυρας Τζάνε και το τέλος της είναι η έξοδος Καλαμακίου.

Ειδικότερα, στην πράξη περιλαμβάνονται 4 υποέργα ως ακολούθως:

«1ο: Υπολειπόμενες εργασίες που δεν εκτελέστηκαν στην α’ φάση της εργολαβίας, σύμφωνα με τον 1ο Ανακεφαλαιωτικό Πίνακα Εργασιών (ΑΠΕ), και τον Πίνακα που περιλαμβάνεται στο δελτίο διαχωρισμού φάσεων που συνοδεύει το παρόν Τεχνικό Δελτίο Πράξης, με έναρξη πληρωμών την 11η εντολή πληρωμής και εντεύθεν.

2ο: Απαλλοτριώσεις οι οποίες πραγματοποιούνται και πληρώνονται από το Νοέμβριο 2015 και εντεύθεν, επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης έως 10% επί του προϋπολογισμού της β’  Φάσης της πράξης. Εχει συνεδριάσει το αρμόδιο δικαστήριο στις 19 Σεπτεμβρίου και αναμένεται η απόφαση προσδιορισμού προσωρινής τιμής μονάδας.

3ο: Αρχαιολογικές εργασίες οι οποίες πληρώνονται από 1/12/2015 και εντεύθεν.

4ο: Ο.Κ.Ω. (έρευνα - εκκαθάριση εδάφους). Το υποέργο περιλαμβάνεται στο σύνολό του στη β’ ́ Φάση της πράξης και αφορά έρευνα και εκκαθάριση εδάφους στην περιοχή».