Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017 09:22

Σε συνθήκες... Σιβηρίας εργάζονται στο Διοικητήριο Μεσσηνίας

Γράφτηκε από τον
Σε συνθήκες... Σιβηρίας εργάζονται στο Διοικητήριο Μεσσηνίας

 

Σε συνθήκες... Σιβηρίας υποχρεώνονται να εργάζονται οι υπάλληλοι στο Διοικητήριο, ιδίως αυτές τις ημέρες που το θερμόμετρο με το ζόρι φθάνει στους 7 βαθμούς.

Αυτό συμβαίνει επειδή η θέρμανση δεν λειτουργεί στη συντριπτική πλειονότητα των γραφείων κι αυτό παρά τις έγκαιρες επισημάνσεις που από το τέλος του περυσινού Νοεμβρίου είχαν κάνει οι εργαζόμενοι για συντήρηση των συστημάτων κλιματισμού.

«Από υποσχέσεις άλλο τίποτα, αλλά στην πράξη δεν έχει γίνει το παραμικρό» λέει στην «Ε» ο Δημήτρης Φαββατάς, πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ αναφερόμενος στις κατά καιρούς δεσμεύσεις της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένης Αλειφέρη περί επίλυσης του προβλήματος.

Ο ίδιος σημειώνει ότι από πέρυσι το Νοέμβριο είχε επισημανθεί εγγράφως στην αντιπεριφερειάρχη η ανάγκη συντήρησης του συστήματος κλιματισμού, ωστόσο μέχρι και χθες, το μόνο που εισέπρατταν είναι μόνο υποσχέσεις.

Η κατάσταση στα περισσότερα γραφεία είναι απελπιστική, με τους υπαλλήλους να επιστρατεύουν ηλεκτρικές σόμπες για να ζεσταθούν. Ωστόσο αυτό επιβαρύνει εξαιρετικά το ηλεκτρικό δίκτυο του κτηρίου, με συνέπεια συχνά - πυκνά να πέφτουν οι ασφάλειες και να δημιουργούνται προβλήματα στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και σε άλλα μηχανήματα.

Πληροφορίες αναφέρουν, εξ άλλου, ότι πρόσφατα εμφανίστηκε στο Διοικητήριο συνεργείο προκειμένου να συντηρήσει το κλιματιστικό, ωστόσο έφυγε άπρακτο, καθώς -σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες- υπήρξε αντίδραση από επαγγελματίες ψυκτικούς που υποστήριξαν ότι το εν λόγω συνεργείο δεν είχε διπλωματούχο ψυκτικό στη σύνθεσή του.

 

Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER