Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011 21:12

Ο Δήμος Καλαμάτας έστειλε έγγραφο στην Περιφέρεια για το εθνικό οδικό δίκτυο

Την έλλειψη συντήρησης στο εθνικό οδικό δίκτυο που βρίσκεται εντός των ορίων του, μετά την κατάργηση της ΔΕΣΕ λόγω "Καλλικράτη" επισημαίνει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ο Δήμος Καλαμάτας.
Στο σχετικό έγγραφο ο δήμος τονίζει ότι σε τμήματα της εθνικής οδού Καλαμάτας - Τρίπολης παρατηρούνται πλημμυρικά προβλήματα λόγω ανεπάρκειας ή κακής κατάστασης των υπαρχόντων τεχνικών έργων αποχέτευσης των ομβρίων (πλακοσκεπείς οχετοί, φρεάτια, σωληνωτοί οχετοί). Επίσης αναφέρει ότι σε τμήματα της εθνικής οδού Καλαμάτας - Σπάρτης μετά από κάθε νεροποντή παρατηρούνται κατολισθήσεις βράχων από τις απότομες πλαγιές του ορεινού όγκου του Ταϋγέτου, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται ή και να διακόπτεται η συγκοινωνία από και προς την Σπάρτη και τα χωριά της Αλαγονίας.
Τέλος, ο Δήμος Καλαμάτας στο έγγραφό του ρωτά τι θα γίνει με τα εκχιονιστικά και τα υπόλοιπα μηχανήματα που έχουν παραδοθεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και πώς αυτά θα είναι διαθέσιμα όταν παραστεί ανάγκη κατά τη χειμερινή περίοδο, κυρίως για τον ορεινό όγκο του Ταϋγέτου.