Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011 21:05

Ακύρωση αποφάσεων του Περιφερειακού ζητεί ο Πετράκος

Γράφτηκε από τον
Ακύρωση αποφάσεων του Περιφερειακού ζητεί ο Πετράκος

Προσφυγές για την ακύρωση αποφάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου κατέθεσε στην αρμόδια επιτροπή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας" Θανάσης Πετράκος, γιατί συστηματικά δεν υπάρχουν εισηγήσεις στα θέματα που συζητιούνται και για τα οποία λαμβάνονται αποφάσεις.
Με την πρώτη προσφυγή, την οποία συνυπογράφει ο Γιάννης Κουνέλης, κάτοικος και δημότης Τρίπολης, ζητεί να ακυρωθούν τα άρθρα του κανονισμού του Συμβουλίου που αντίκεινται στο νόμο του "Καλλικράτη" - ο οποίος ορίζει με τρόπο απόλυτο και σαφή πως η πρόσκληση για τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που συνοδεύεται από γραπτές εισηγήσεις των θεμάτων, αποστέλλεται 5 τουλάχιστον ημέρες πριν από τη συνεδρίαση, κι όχι 3 και με τις... τυχόν υπάρχουσες εισηγήσεις κατά την έκδοση της ημερήσιας διάταξης.
Με τη δεύτερη ζητεί να ακυρωθεί η απόφαση της συνεδρίασης της 3ης Οκτωβρίου, για προγραμματική σύμβαση της Περιφέρειας με την ΕΥΔΑΠ, καθώς δε δόθηκε εισήγηση στους συμβούλους ούτε καν 1 λεπτό πριν από την έναρξη της συζήτησης. Ο κ. Πετράκος επισημαίνει τις έντονες διαμαρτυρίες του ιδίου και συναδέλφων του, καθώς δεν μπορούσε να ληφθεί απόφαση. Και σημειώνει κι άλλες σοβαρές περιπτώσεις, όπως το Τεχνικό Πρόγραμμα και το "Καλάθι των αγροτικών προϊόντων", όπου οι εισηγήσεις δόθηκαν μόλις 4 ώρες πριν από τη συνεδρίαση.




NEWSLETTER