Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017 16:31

Συμβολική κατάληψη στο γραφείο της Αλειφέρη από το Σύλλογο Υπαλλήλων Π.Ε. Μεσσηνίας (βίντεο) 

Συμβολική κατάληψη στο γραφείο της Αλειφέρη από το Σύλλογο Υπαλλήλων Π.Ε. Μεσσηνίας (βίντεο) 

 Διαμαρτυρία - συμβολική κατάληψη πραγματοποίησε χθες το μεσημέρι, στο γραφείο της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας.

Η δράση αυτή υλοποιήθηκε στα πλαίσια σχετικής πανελλαδικής κινητοποίησης των Συλλόγων Υπαλλήλων των Π.Ε.

Σε ψήφισμα διαμαρτυρίας που επιδόθηκε στην κ. Αλειφέρη και το οποίο παρουσίασε ο πρόεδρος του συλλόγου Θανάσης Αθανασόπουλος, επισημαίνεται πως διεκδικούνται, μεταξύ άλλων: Προσλήψεις και στελέχωση των υπηρεσιών. Να παρθούν πίσω όλες οι παράνομες αποφάσεις για παράλληλα καθήκοντα και συγκρότηση ομάδων εργασίας στις κεντρικές υπηρεσίες από υπαλλήλους των Περιφερειακών Ενοτήτων. Νέος οργανισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Λειτουργία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων για την κρίση προϊσταμένων και διευθυντών.

Ο κ. Αθανασόπουλος στάθηκε στην αποχή και απεργία «από την αξιολόγηση που αποσκοπεί στην απαξίωση και τη διάλυση του δημοσίου τομέα» και εξέφρασε την αντίθεση του συλλόγου «στην εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε εργολάβους και ιδιώτες».

Την έλλειψη οργανισμού στην Περιφέρεια και τα παράλληλα καθήκοντα σε υπαλλήλους που δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των υπηρεσιών, σημείωσε ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Φαββατάς.

Η κ. Αλειφέρη ανέφερε ότι «σε πολλά συμφωνούμε, σε κάποια, όμως, έχουμε διαφορετική προσέγγιση» και ζήτησε «να κρίνουμε με βάση το ρεαλισμό, την πραγματική κατάσταση».