Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017 10:21

Τατούλης και Νικολάκου κατά Δέδε και... Παππά

Γράφτηκε από τον

Επίθεση και βολές κατά της κυβέρνησης αλλά και κατά του κ. Δέδε εξαπέλυσαν από το Κοπανάκι, στα εγκαίνια του βιολογικού καθαρισμού, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης και η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου.

Για ανιστόρητους και ιδεοληπτικούς έκανε λόγο ο κ. Τατούλης, αναφερόμενος καταρχάς στις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Βούτση: «Θέλω να κάνω μια τοποθέτηση για όλα αυτά που ακούω τις τελευταίες μια δύο ημέρες από ανθρώπους ανιστόρητους από ανθρώπους που νομίζουν ότι ιδεοληπτικά μπορεί να προσεγγίσουν την ιστορία αυτού του τόπου. Μου προκαλούν οργή. Ο καθένας μπορεί να έχει τις απόψεις του, είναι απολύτως σεβαστές, αλλά κανένας δεν έχει το δικαίωμα να θίγει και να προσβάλει την ιστορία ενός λαού, την ιστορία ενός τόπου, τις αξίες και τις αρχές αυτού του τόπου. Και μου προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη αγανάκτηση που τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα δεν τοποθετήθηκαν ευθέως πάνω σε αυτό το συγκεκριμένο θέμα».

Δεν του ξέφυγε ο κ. Παππάς, αφού μεταξύ άλλων ανέφερε: «Για την τοποθέτηση ενός συγγενικού προσώπου ενός εν ενεργεία υπουργού σε έναν σημαντικό οργανισμό, άκουσα το επιχείρημα ότι τοποθετείται για να καθαρίσει τον Οργανισμό από την κόπρο του Αυγεία. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό ήταν το μεγάλο επιχείρημα όλων των πραξικοπηματικών διαδικασιών που έχουν ακολουθηθεί σε αυτό τον τόπο. Μόνο μέσα από κανόνες δημοκρατίας μπορούμε να διαχειριστούμε την κρίση, και αυτό θα πρέπει να γίνει κοινή πεποίθηση όλων μας».

Τέλος στο στόχαστρο του κ. Τατούλη βρέθηκε και ο κ. Δέδες, χωρίς να τον κατονομάσει - κάτι που όμως έκανε στην συνέχεια η κ. Νικολάκου. Χαρακτηριστικά ο κ. Τατούλης είπε: «Εμείς εγκαινιάζουμε έργα που κάναμε, άλλοι εγκαινιάζουν έργα που τα είχαν κάνει άλλοι, και αυτό νομίζω ότι είναι μια τραγικότητα. Θυμίζει το γνωστό τραγούδι που λέει ξεκάθαρα ότι ήρθε αρκουδιάρης στο χωριό... Θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί σε αυτά τα θέματα. Θα πρέπει να τιμούμε όλους όσοι συμμετέχουν και ενεργούν σε αυτή την κατεύθυνση». Και

σε άλλο σημείο της ομιλίας του σημείωσε: «Θα πρέπει επίσης να καταλάβουμε ότι κάποιοι που ήθελαν να σώσουν τον έναν ή τον άλλο πολιτικό χώρο, στην πρώτη τους ευκαιρία πηδήξανε και μπήκανε στις κυβερνήσεις, στα κυβερνητικά σχήματα».

Τη σκυτάλη πήρε στη συνέχεια η κ. Νικολάκου, που τόνισε: «Είναι αλήθεια ότι σήμερα είμαστε πάρα πολύ οργισμένοι και είναι αλήθεια γιατί την ίδια σχεδόν ώρα προσπαθούν να παραδώσουν, δήθεν, πάλι να εγκαινιάσουν, στο δρόμο Λεύκτρο - Σπάρτη έναν κόμβο προς τα Φουντέικα, και το παρουσιάζουν ως ένα σημαντικό έργο. Το έργο είναι σημαντικό και εμείς ξέρουμε πως πρέπει να γίνει, αλλά είναι ένα έργο το οποίο υπήρχε στην παραχώρηση, ήταν υποχρέωση της εταιρείας, μια δέσμευση από το 2014. Και είναι πραγματικά κρίμα να δίνουμε στους πολίτες τόσο ψεύτικη τροφή, με τέτοιο λαϊκισμό, και να δείχνουμε ότι δήθεν παραδίδουμε έργα. Και είναι αλήθεια ότι ο κ. γενικός γραμματέας που το εγκαινιάζει, ο κ. Δέδες, ήταν αντιπεριφερειάρχης μας, δραπέτευσε από την παράταξή μας γιατί ήθελε να σώσει το ΠΑΣΟΚ τότε. Οταν η κοινωνία τον έθεσε στην ελάσσονα μειοψηφία, δραπέτευσε πάλι από το Περιφερειακό Συμβούλιο γιατί ήθελε να είναι γενικός γραμματέας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ και προτίμησε αυτή τη θέση».

Κ.Μπ.