Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017 11:54

Πελοπόννησος: Μόνο... πλωτά ποτάμια στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας!

Γράφτηκε από τον

“Μόνο για τα ποτάμια που είναι πλωτά έχει αρμοδιότητα η Περιφέρεια” δήλωσε η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου σε συνέντευξη Τύπου χθες Παρασκευή, το πρωί, χαρακτηρίζοντας παράλληλα ως “ξεκάθαρο” το νομικό πλαίσιο που διέπει τις αρμοδιότητες για τους καθαρισμούς ποταμών και ρεμάτων.

“Οι άλλοι φορείς θα πρέπει επίσης να συμβάλουν και να αναπτύξουν συνεργασίες για την υλοποίηση αντιπλημμυρικών, να μην μένουν σε δηλώσεις, αλλά να πράττουν κιόλας, είτε είναι το υπουργείο Υποδομών, είτε οι δημοτικές αρχές” συνέχισε η αντιπεριφερειάρχη - προσθέτοντας ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου “εξασφάλισε 5 εκατομμύρια ευρώ για την πολιτική προστασία για τα επόμενα τρία χρόνια, μέσω του ΕΣΠΑ”.

Η αντιπεριφερειάρχης είπε ότι η Περιφέρεια έχει αναλάβει έργα και δράσεις αντιπλημμυρικής προστασίας -και στη Μεσσηνία-, επικαλούμενη κυρίως το με προϋπολογισμό 2 εκατομμύρια ευρώ αντιπλημμυρικό έργο που εκτελείται στην περιοχή του Δήμου Οιχαλίας.

Ανέφερε επίσης ότι η Περιφέρεια χρηματοδότησε τρεις εργολαβίες στον ποταμό Αρι και από δύο στον Πάμισο και τη Λιγδού, αλλά και το έργο αντιστήριξης της πίστας αεροσκαφών στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Καταλήγοντας, η Ντ. Νικολάκου δήλωσε ότι εξετάζεται από την Περιφέρεια η προμήθεια ενός πολυμηχανήματος ανά Περιφερειακή Ενότητα, το οποίο θα αναλαμβάνει ανά τακτά διαστήματα -κι όχι μόνο μια φορά τον χρόνο- να καθαρίζει τα ποτάμια, έτσι ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα: “Ηδη εγκρίθηκε η προμήθεια ενός τέτοιου μηχανήματος για την Π.Ε. Λακωνίας και ακολουθεί η Μεσσηνία και οι υπόλοιπες Ενότητες της Περιφέρειας” κατέληξε.

Β.Γ.Μ.