Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2011 20:25

ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΣΠΑΡΤΗ Υποβάθμιση του οδικού δικτύου για την ανέγερση ξενώνα

Ρεπορτάζ

Γιάννης Σινάπης

 

Αναβλήθηκε για δεύτερη φορά προχθές το βράδυ, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, η λήψη απόφασης για την αλλαγή κατηγορίας κατάταξης ενός τμήματος της εθνικής οδού Σπάρτη - Καλαμάτα, από δευτερεύον σε τριτεύον δίκτυο. Στη συζήτηση καταγράφηκαν επιφυλάξεις και αντιδράσεις καθώς στην εισήγηση του θέματος προτεινόταν ουσιαστικά η αλλαγή αυτή ως εξυπηρέτηση για την υλοποίηση ενός επενδυτικού σχεδίου -τη δημιουργία ξενώνα- σε σημείο του δρόμου μέσα στα όρια της Λακωνίας.

Συγκεκριμένα ο εισηγητής, αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Παπαφωτίου, είπε ότι το θέμα έρχεται προς συζήτηση μετά από αίτηση της Ευγενίας Καλαμαρά για τη δημιουργία μικρού ξενώνα πιο πάνω από την Τρύπη, στις στροφές, γι’ αυτό και προτείνεται η αλλαγή κατάταξης σε ένα τμήμα 12 χιλιομέτρων. Ανέφερε ότι το συγκεκριμένο τμήμα αφορά 5 οικόπεδα, ενώ τα άλλα είναι δασικά, και παρατήρησε ότι σε τριτεύον δίκτυο χρειάζονται μικρότερες αποστάσεις από το δρόμο για να γίνει η επένδυση.

Στην ερώτηση μάλιστα της συμβούλου της πλειοψηφίας Χριστίνας Μελίδη, «γιατί δεν επιλέγετε την εναλλακτική λύση, τα 6 χιλιόμετρα», ο κ. Παπαφωτίου απάντησε ειρωνικά, προκλητικά, λέγοντας «μου αρέσουν τα μεγάλα μεγέθη». Αυτό προκάλεσε την έκρηξη του συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Παναγιώτη Βαλασόπουλου, ο οποίος μίλησε για ντροπή, για αγοραία και προσβλητική έκφραση, και ζήτησε από τον αντιπεριφερειάρχη να ανακαλέσει. Οταν ηρέμησαν τα πνεύματα ο κ. Παπαφωτίου είπε ότι το τμήμα των 12 χλμ. προσδιορίζεται πιο εύκολα στο χάρτη.

Παρεμβαίνοντας ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Γιώργος Δέδες τόνισε ότι «η κατηγοριοποίηση των εθνικών δρόμων δε γίνεται με βάση ιδιωτικά επενδυτικά σχέδια. Η κατάταξη του εθνικού δικτύου έχει αλλάξει. Θέλει γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου προς το υπουργείο Υποδομών, που έχει την ευθύνη και την απόφαση».

Ο σύμβουλος Ηλίας Στρατηγάκος αναρωτήθηκε: «Μπορούμε να κόβουμε ένα δρόμο και να μην είναι ενιαία η κατηγοριοποίηση;» - και πρόσθεσε: «Αυτά είναι καραγκιοζιλίκια...».

Από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές, ο πολιτικός μηχανικός Βασίλης Καρατζάς είπε ότι θέλουν να φτιάξουν 6 καταλύματα (3 πετρόκτιστα κτήρια) και ανέφερε πως με την ισχύουσα κατάσταση «πρέπει να πάμε στα 45 μέτρα, αλλά δε φτάνει ο χώρος». Συμπλήρωσε ότι «καλό θα είναι να γίνει τριτεύων όλος ο δρόμος. Θα γίνει όταν κατασκευαστεί ο αυτοκινητόδρομος Λεύκτρο - Σπάρτη. Το αίτημά μας είναι και για λόγους ασφαλείας, πυρκαγιών κ.λπ.».

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Δράκος παρατήρησε «να δούμε μήπως μπορούμε να βρούμε διαφορετική λύση. Φαίνεται να κινούμαστε "φωτογραφικά"».

Ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας και αναπληρωτής περιφερειάρχη Τάσος Χειβιδόπουλος (ο κ. Τατούλης είχε αποχωρήσει) πρότεινε «να το αναβάλουμε, να το δούμε για όλο το δρόμο. Υπάρχει κίνδυνος ακυρότητας».

Με την ευκαιρία ο κ. Δέδες αναφέρθηκε σε προβλήματα εγκρίσεων για επεκτάσεις κατοικιών και κατασκευή εισόδων (κόμβων) στο δρόμο Κορίνθου - Ισθμού και στην παλιά εθνική σε Λέχαιο - Περιγιάλι - Ασσο κ.λπ. και πρότεινε ενημέρωση από την αρμόδια υπηρεσία, την πρώην ΔΕΣΕ.

Ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας" Θανάσης Πετράκος εξέφρασε την ανησυχία του, καθώς «πρόκειται για "φωτογραφική" διάταξη», όπως ανέφερε.

Ο σύμβουλος Γιάννης Αργυράκης τάχθηκε υπέρ της αναβολής, λέγοντας: «Στην Αρτεμισία, λόγω οικισμού, δεν ισχύουν αυτοί οι περιορισμοί. Αν μας πουν ότι εμείς αποφασίσαμε αθέμιτο ανταγωνισμό σε βάρος τους, πώς θα εμφανιστούμε;».

Ο σύμβουλος Νίκος Λυτρίβης είπε ότι «το οδικό δίκτυο κατηγοριοποιήθηκε το 1994. Να έρθει η ίδια υπηρεσία, η ΠΥΔΕ, να επανέλθει τεκμηριωμένα για την αλλαγή της κατηγορίας».

Στην ψηφοφορία 9 σύμβουλοι της πλειοψηφίας ψήφισαν υπέρ της αλλαγής κατάταξης των 12 χιλιομέτρων, σύμφωνα με την εισήγηση Παπαφωτίου, αλλά δεν πέρασε, καθώς ήταν περισσότεροι οι σύμβουλοι (της πλειοψηφίας και των μειοψηφιών) που τάχθηκαν υπέρ της αναβολής.