Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018 15:25

Αλειφέρη κατά Αποστόλου για την ελιά Καλαμάτας

Αλειφέρη κατά Αποστόλου για την ελιά Καλαμάτας

Την αντίδρασή της στην εξαγγελία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, στο Αναπτυξιακό Περιφερειακό Συνέδριο Δυτικής Ελλάδας, για την ταύτιση του ΠΟΠ "ελιά Καλαμάτας" με την ποικιλία ελιάς Καλαμών, εξέφρασε χθες η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελ. Αλειφέρη.

Παρατήρησε ότι “η εξαγγελία του υπουργού καταργεί το ΠΟΠ "ελιά Καλαμάτας”.

Η κ. Αλειφέρη ζήτησε «την ενεργοποίηση της επέκτασης του ΠΟΠ ελιά “Καλαμάτα” σε γειτονικούς νομούς, για να υπάρχουν ικανοποιητικές ποσότητες του προϊόντος για τις αγορές». Επεσήμανε πως «οι πρόσκαιροι υπολογισμοί για κέρδη - η ποικιλία να είναι συνώνυμο με το “Καλαμάτα”, μακροπρόθεσμα θα φέρουν ζημιά στο εθνικό προϊόν και στον παραγωγό».

Εκτίμησε, ακόμα, ότι «ανοίγουμε την κερκόπορτα για να επικρατήσει ως ελιά Καλαμάτας και η ποικιλία ελιάς Καλαμών που καλλιεργείται σε ξένες χώρες, μάλιστα, με μικρότερο κόστος».

Η αντιπεριφερειάρχης σημείωσε ότι είναι θέμα που αφορά τους παραγωγούς και τις οργανώσεις τους και κάλεσε τις οργανώσεις να κινητοποιηθούν, γιατί «μη κατάργηση του ΠΟΠ “Καλαμάτα” είναι υπεραξία για το προϊόν και τους παραγωγούς».