Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018 18:21

Μεσσηνία: Καταγγέλλουν την παρακολούθηση του γραφείου της Αλειφέρη

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Καταγγέλλουν την παρακολούθηση του γραφείου της Αλειφέρη

Με ανακοινώσεις τους η ΛΑΕ και οι περιφερειακές παρατάξεις "Ανταρσία  στο Μοριά" και "Αγωνιστική Πρωτοβουλία Πελοποννήσου" σχολιάζουν την υπόθεση παρακολούθησης του γραφείου της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένης Αλειφέρη.

Οι ανακοινώσεις της ΛΑΕ και της "Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Πελοποννήσου" αναφέρουν, μεταξύ άλλων:

«Η καταγγελία της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας για παρακολούθηση των τηλεφωνικών και ηλεκτρονικών της επικοινωνιών, αποτελεί μείζον πολιτικό γεγονός και αν επαληθευθεί, θα πρόκειται για πράξη κακουργηματικού χαρακτήρα. Τέτοια γεγονότα επαναφέρουν εποχές αλήστου μνήμης προηγούμενων δεκαετιών, με τις περίφημες περιπτώσεις υποκλοπών Τόμπρα – Μαυρίκη – Vodafon. Αλγεινή εντύπωση προξενεί η αντίδραση της ηγεσίας της περιφερειακής αρχής, η οποία αντί να τοποθετηθεί για την ουσία της κακουργηματικής πράξης ανέδειξε ως κύριο θέμα τη διαδικασία. Αυτός ο χειρισμός δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά. Διότι το σοβαρότατο αυτό θέμα δεν είναι θέμα διαδικασίας, αλλά πλήττει ευθέως την ίδια τη δημοκρατία.

Οφείλει η ηγεσία της περιφερειακής αρχής, αντί να ασχολείται με διαδικαστικά ζητήματα και με ενδοπαραταξιακά θέματα, να διευκολύνει την διαλεύκανση της σοβαρής αυτής υπόθεσης.

Η ΛΑΕ απαιτεί την γρήγορη και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης από τις δικαστικές αρχές, με πλήρη καταλογισμό ευθυνών όχι μόνο στους φυσικούς, αλλά και στους ηθικούς αυτουργούς αυτού του σοβαρότατου γεγονότος, το οποίο συνιστά καταδικαστέα αντιδημοκρατική εκτροπή».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της "Ανταρσία στο Μοριά":

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την παρακολούθηση του γραφείου της αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μεσσηνίας, ζητάμε την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και την αυστηρή τιμωρία των φυσικών αλλά και των ηθικών αυτουργών. Μας ανησυχεί σφόδρα η υπονόμευση των ατομικών - δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών όλων των πολιτών.

Μας προκαλεί αρνητική εντύπωση η στάση του περιφερειάρχη κ. Τατούλη, που αντί άμεσα να καταδικάσει τις παρακολουθήσεις και να ζητήσει να παρθούν μέτρα για την προστασία των ατομικών – δημοκρατικών δικαιωμάτων, "εγκάλεσε" ουσιαστικά το θύμα (την κ. Αλειφέρη) σε απολογία, γιατί έπραξε ό,τι έκρινε σωστό για την αυτοπροστασία της. Καταγγέλλουμε τη στάση αυτή του κ. περιφερειάρχη.

Τα παραπάνω γεγονότα και οι κατοπινές εξελίξεις - δηλώσεις - παραιτήσεις,  καταδεικνύουν ότι η απόλυτη συμφωνία όλων των στελεχών της παράταξης Τατούλη με τις ακολουθούμενες (από κυβέρνηση και περιφέρεια) αντιλαϊκές πολιτικές δεν αφήνει περιθώριο για άλλες διαφοροποιήσεις, παρά μόνο για προσωπικές κόντρες χωρίς πολιτικό υπόβαθρο και πολλές φορές χωρίς ηθική. Οσο πλησιάζουν οι εκλογές αυτές οι αντιπαραθέσεις θα οξύνονται και θα φθάνουν στα όρια της ανθρωποφαγίας. Θα είναι όμως αντιπαραθέσεις για την διεκδίκηση της καρέκλας του εφαρμοστή - διαχειριστή της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής και όχι για την ανατροπή της. Για τα προνόμια της καρέκλας και όχι για την λύση των προβλημάτων του λαού της Πελοποννήσου.

Καλούμε τον λαό να δυναμώσει την πάλη του για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – περιφέρειας που παραδίδει τα πάντα (κοινωνικά αγαθά, δημόσιες υποδομές και υπηρεσίες) στο μεγάλο κεφάλαιο, που υποβαθμίζει το περιβάλλον, που ακυρώνει εργασιακές και κοινωνικές κατακτήσεις και καταστρατηγεί δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες. Να διεκδικήσει και να επιβάλλει τελικά μια άλλη πολιτική, εργατική, που και στο περιεχόμενό της θα είναι φιλολαϊκή αλλά και στον τρόπο (ύφος και ήθος) άσκησής της. Θα βρίσκεται σε συνολική αντίθεση με την αστική πολιτική και θα σέβεται τα συλλογικά και ατομικά δικαιώματα και ελευθερίες, χωρίς αυταρχισμούς, καταστολή και παρακολουθήσεις».


NEWSLETTER