Δευτέρα, 14 Μαϊος 2018 16:24

Λυμπεροπούλου κατά Περιφέρειας για το  Μηλέα - Παναγία Γιάτρισσα

Γράφτηκε από την
Λυμπεροπούλου κατά Περιφέρειας για το  Μηλέα - Παναγία Γιάτρισσα

Τον προβληματισμό της για το έργο του ορεινού δρόμου Μηλέα - Παναγία Γιάτρισσα, εκφράζει, ενώ και απευθύνει και καταγγελία κατά της περιφερειακής αρχής, η περιφερειακή σύμβουλος Δήμητρα Λυμπεροπούλου, επικεφαλής της παράταξης “Πελοπόννησος Οικολογική”.

Ο προβληματισμός της για το έργο που δημοπράτησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει να κάνει με “το αν το συγκεκριμένο έργο τηρεί τα κριτήρια εκείνα, ώστε να προηγηθεί άλλων έργων υποδομής, ειδικά σε περιοχές όπως η Μεσσηνία και η Λακωνία που έχουν αρκετά προβλήματα”.

Η κ. Λυμπεροπούλου καταγγέλλει το γεγονός ότι “η Περιφέρεια Πελοποννήσου όχι μόνο δεν έχει εξασφαλίσει άδεια έγκρισης επέμβασης, εφόσον το έργο υλοποιείται σχεδόν εξολοκλήρου εντός δασικών εκτάσεων, αλλά ούτε καν την έχει αιτηθεί στην αρμόδια δασική υπηρεσία”.

Θεωρεί αδιανόητη τη στάση αυτή της περιφερειακής αρχής κι ενημερώνει πως “τον Ιούνιο στις δικαστικές αίθουσες υψηλόβαθμα υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας και εργολάβοι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για παλαιότερες επεμβάσεις στο ίδιο έργο, ενώ η δασική υπηρεσία κατά την εκτέλεση των καθηκόντων της είχε προβεί ακόμα και σε κατασχέσεις μηχανημάτων”.

Η κ. Λυμπεροπούλου περιμένει “από την περιφερειακή αρχή ξεκάθαρες απαντήσεις για το θέμα αυτό και κυρίως να συμμορφωθεί με τις προβλεπόμενες διαδικασίες”.


NEWSLETTER