Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018 08:59

Να μιλήσουν ο Τατούλης, η Μπούζα και οι μπαταρίες του «κοριού», ζήτησαν οι συνήγοροι της Αλειφέρη (βίντεο)

Να μιλήσουν ο Τατούλης, η Μπούζα και οι μπαταρίες του «κοριού», ζήτησαν οι συνήγοροι της Αλειφέρη (βίντεο)

Οι μπαταρίες του “κοριού” ενδέχεται να αποκαλύψουν τον δράστη των υποκλοπών από το γραφείο της αντιπεριφερειάρχη Ελένης Αλειφέρη και γι’ αυτό οι συνήγοροί της Χρήστος Παναγιωτόπουλος και Παναγιώτης Μουργής θα υποβάλουν αίτημα στις αρχές να στρέψουν την έρευνά τους προς την κατεύθυνση αυτή.

Στη χθεσινή συνέντευξη, κατά τη διάρκεια της οποίας ανακοινώθηκε η υποβολή του παραπάνω αιτήματος προς τις αρχές, η κ. Αλειφέρη δηλώνοντας για μια ακόμα φορά ότι δεν έχει καμία πρόθεση να παραιτηθεί, κατήγγειλε εκστρατεία εξόντωσής της με στόχο να παραιτηθεί.

Συγκεκριμένα: Αίτημα στις δικαστικές αρχές να διερευνηθεί η χρονική διάρκεια λειτουργίας και οι μπαταρίες του “κοριού”, με στόχο να εντοπιστεί ο δράστης των υποκλοπών στο Διοικητήριο, θα καταθέσουν οι Χρήστος Παναγιωτόπουλος και Παναγιώτης Μουργής. Οπως φαίνεται, οι συνήγοροι της κ. Αλειφέρη εκτιμούν ότι οι μπαταρίες -αν φυσικά δεν είναι κοινές αλλά ειδικές που πωλούνται από συγκεκριμένο   προμηθευτή- ενδέχεται να αποκαλύψουν τον δράστη των υποκλοπών.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε επίσης ότι θα κατατεθεί και δεύτερο αίτημα, προκειμένου οι αρχές να καλέσουν τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, την αντιπεριφερειάρχη Αντωνία Μπούζα και όποιον άλλον έχει σχετικές πληροφορίες, να καταθέσουν όσα γνωρίζουν για τον “κοριό”. Μάλιστα δεν έκρυψε την έκπληξή του για τους θεσμικούς παράγοντες (Τατούλη, Μπούζα κ.ά.) που σχολιάζουν ως γεγονότα τις “πληροφορίες” που επικαλούνται για να χαρακτηρίσουν ως ανυπόστατη την καταγγελία της κ. Αλειφέρη. Απαντώντας σε επίμονες ερωτήσεις αρχικά της “Ε” αλλά και άλλων δημοσιογράφων στη συνέχεια, ο κ. Παναγιωτόπουλος απέφυγε (λέγοντας ότι έχει εμπιστοσύνη στις αρχές) να σχολιάσει τη διάρκεια της έρευνας, το γεγονός ότι δεν έγινε έρευνα για τον δέκτη του “κοριού” σε γραφεία του Διοικητηρίου και αν αποτελεί προτεραιότητα για τις αρχές η αποπεράτωση της έρευνας. Ομως αν και χαρακτήρισε δικαιολογημένη τη χρονική διάρκεια της έρευνας εξαιτίας της σπουδαιότητάς της, μάλλον δεν έπεισε η εξήγησή του, αφού η υπόθεση έχει άμεση σχέση με την εύρυθμη λειτουργία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ως σπουδαία θα έπρεπε να αποπερατωθεί το συντομότερο δυνατό.

Ο δικηγόρος Παναγιώτης Μουργής στην παρέμβασή του τόνισε ότι η κ. Αλειφέρη υφίσταται πόλεμο, με στόχο να παραιτηθεί από τη θέση της αντιπεριφερειάρχη. Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο κ. Μουργής είπε ότι δεν έχει δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση, με την οποία δίνεται εντολή να προσυπογράφει όλα τα θέματα της Μεσσηνίας η αντιπεριφερειάρχης Αντωνία Μπούζα και άρα είναι ανυπόστατο όποιο έγγραφο έχει υπογραφεί μέχρι τώρα. 

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=ILSCrN5XLQM}

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η ΑΛΕΙΦΕΡΗ

Οργανωμένο σχέδιο πολιτικής εξόντωσής της κατήγγειλε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη. Παράλληλα αναρωτήθηκε τι πρόκειται να πράξουν ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και οι περιφερειακοί σύμβουλοι αν αποδειχθεί ότι τελικώς γίνονταν υποκλοπές. Σε άλλο σημείο της συνέντευξης αναρωτήθηκε πώς είναι απόλυτα βέβαιος ο κ. Τατούλης ότι δεν διέπραξε υποκλοπή κανένας από τους 200 υπαλλήλους του Διοικητηρίου. Παράλληλα κατήγγειλε ότι τόσο ο κ. Τατούλης όσο και όσοι της ζητούν να παραιτηθεί, επέλεξαν να πάρουν αυτή τη θέση αντί να εξετάσουν ενδελεχώς αν αληθεύει η καταγγελία. Ουσιαστικά η κ. Αλειφέρη κατήγγειλε ότι η περιφερειακή αρχή έσπευσε να πάρει θέση απέναντί της πριν εκδοθεί το πόρισμα των ερευνών. Αυτή τη φορά μάλιστα η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας δεν άφησε στο απυρόβλητο τόσο τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής όσο και τους περιφερειακούς συμβούλους που ψήφισαν την ανακοίνωση, με την οποία ουσιαστικά υιοθετήθηκαν οι πληροφορίες και η θέση του κ. Τατούλη για την πορεία της έρευνας. Επίσης έθεσε τους συμβούλους προ των πολιτικών τους ευθυνών καλώντας τους να αναλογιστούν τι πρέπει να πράξουν σε περίπτωση που αποδειχθούν αναξιόπιστες οι πηγές πληροφόρησης του κ. Τατούλη για την πορεία της έρευνας αναφορικά με τις υποκλοπές από το γραφείο της.

Τέλος, η κ. Αλειφέρη στράφηκε εναντίον της κ. Μπούζα για όσα η τελευταία έχει αναφέρει σε αναρτήσεις στο Facebook και σε συνεντεύξεις.

Θ.Λ.