Δευτέρα, 05 Μαρτίου 2012 19:23

Πετράκος: "Τα νέα δεδομένα ανατρέπουν τα σχέδια της εταιρείας για τα λιγνιτωρυχεία στην Κορώνη"

Πετράκος: "Τα νέα δεδομένα ανατρέπουν τα σχέδια της εταιρείας για τα λιγνιτωρυχεία στην Κορώνη"

Από την Κίνηση των Ενεργών Πολιτών του Δήμου Κορώνης ενημερώθηκα για μια σημαντική αποκάλυψη που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της και αφορά δικαστική εμπλοκή σε σχέση με την εγκυρότητα των συμφωνιών που έχουν γίνει με την εταιρεία “Curva Holdings LTD”.

Η εξέλιξη αυτή είναι φανερό ότι ανατρέπει τα σχέδια της εταιρείας “Curva Holdings LTD” για τη δημιουργία λιγνιτωρυχείων στη Φαλάνθη και στο Χωματερό της Δημοτικής Ενότητας Κορώνης.

Τα νέα αυτά δεδομένα επιβάλουν να προσδιοριστεί άμεσα στην επόμενη συνεδρίαση η συζήτηση της απόρριψης της ΜΠΕ και συνολικότερα της απόρριψης της δημιουργίας λιγνιτωρυχείων στην περιοχή της Κορώνης.

Για μια ακόμη φορά θέλουμε να τονίσουμε, πέραν της δικαστικής εμπλοκής και της ανατροπής που δημιουργεί αυτή, το Π.Σ. οφείλει να απορρίψει και επί της ουσίας για λόγους κοινωνικούς, περιβαλλοντικούς και οικονομικούς και συνολικά δημοσίου συμφέροντος, τη δημιουργία λιγνιτωρυχείων και τα αποθέματα στη Φαλάνθη και στο Χωματερό να χαρακτηριστούν «στρατηγικά αποθέματα» και να τεθούν σε καθεστώς ψυχρής εφεδρείας.

Οφείλει το Π.Σ. στην πρώτη συνεδρίαση μετά την συνεδρίαση της 6ης Μαρτίου να φέρει το θέμα ώστε να ησυχάσουν οι κάτοικοι που ζουν και έχουν επενδύσει στην περιοχή της Κορώνης.

5/3/2012

Ο επικεφαλής του συνδυασμού

«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ