Τετάρτη, 11 Απριλίου 2012 08:53

Ο Τατούλης φορτώνει τα επεισόδια στην Αριστερά κατηγορώντας τους Γόντικα και Πετράκο

Γράφτηκε από την
Ο Τατούλης φορτώνει τα επεισόδια στην Αριστερά κατηγορώντας τους Γόντικα και Πετράκο

Τους επικεφαλής των παρατάξεων της Αριστεράς Γόντικα και Πετράκο, ιδιαίτερα το δεύτερο, κατηγόρησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ως υπεύθυνους για τα πρωτοφανή επεισόδια και τις σκηνές βίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Επέρριψε ευθύνες στην Εισαγγελία Τρίπολης για ολιγωρία και παραλείψεις, ανακοίνωσε ότι γι’ αυτό έχει προσφύγει στην Εισαγγελία Εφετών Ναυπλίου, ενώ δήλωσε πως θα υπάρξει μηνυτήρια αναφορά, κατά παντός υπεύθυνου «και η δικαιοσύνη ας αναλάβει την ευθύνη, για να βρει τους υπευθύνους και τους ενόχους». Εστειλε, επίσης, μήνυμα να μην τολμήσει κανείς να επαναλάβει τα ίδια γεγονότα.
Σε συνέντευξη Τύπου, παρουσία των αντιπεριφερειαρχών και του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο κ. Τατούλης ξεκίνησε με την προβολή βίντεο με τα γεγονότα κι έκανε λόγο για δολοφονική επίθεση.
Για τον κ. Γόντικα είπε ότι αυτός ζήτησε να επιτραπεί η είσοδος σε όλο τον κόσμο και υποστήριξε πως αναλαμβάνει και την ευθύνη για τη συμπεριφορά του. Για τον κ. Πετράκο ανέφερε ότι έχει άμεση εμπλοκή με τα γεγονότα και πως υπάρχουν στοιχεία που συνηγορούν σ’ αυτή την κατεύθυνση. Μάλιστα, υποστήριξε πως έκανε ένα μεγαλύτερο ατόπημα, ότι «ενώ υπήρχε λόγω των γεγονότων ένας αναβρασμός, προσπάθησε επιπλέον να με στοχοποιήσει. Αυτό δε γίνεται ποτέ. Υπάρχει ένα κωδικός δεοντολογίας, τον οποίο όλοι τον τηρούμε, σε περίοδο αναβρασμού και στιγμών σύγκρουσης, κανένας δεν έχει  δικαίωμα να στοχοποιήσει κανέναν. Αυτό δείχνει την άμεση εμπλοκή του και το γενικότερο σχεδιασμό».
Είπε, ακόμα, πως «η όλη διαδικασία είχε την άμεση επιρροή συγκεκριμένης πολιτικής παράταξης που είχε μεθοδεύσει εξαρχής και είχε προετοιμάσει αυτή την δολοφονική επίθεση που δέχθηκε το Περιφερειακό Συμβούλιο» και πρόσθεσε: «Το τελευταίο γεγονός ήταν γεγονός προκατασκευασμένο, ήταν προσχεδιασμένο και ασφαλώς από εδώ και πέρα το ΠΣ θα πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να μην ξανασυμβούν τέτοια γεγονότα. Και δεν θα ξανασυμβούν».
Ξεκαθάρισε ότι «ευθύνες θα αποδοθούν σε όλους και στους κατοίκους που ενεπλάκησαν στα γεγονότα. Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είμαστε επιλεκτικοί και δεν έχουμε καμία τέτοια διάθεση».
Για τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρη Δράκο ανέφερε ότι δεν έχει ευθύνη για τα επεισόδια, αλλά υπολόγισε το πολιτικό κόστος.
Για την επένδυση είπε ότι είναι ιδιαίτερα φιλική στο περιβάλλον και η δική του θέση ήταν να μην πάρει απόφαση το Συμβούλιο, αφού δεν είχε εμπλακεί από την αρχή στην υπόθεση, όταν, όμως, η πρότασή του δεν πέρασε, όφειλαν να ταχθούν υπέρ ή κατά της μονάδας.
Πληροφόρησε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο θα συνεχιστεί από εκεί που διεκόπη και πως θα υπάρξει πλέον ασφάλεια. Εκανε λόγο για κόντρα πολιτική με τον κ. Πετράκο που όμως δεν κρατήθηκε σε αυτό το επίπεδο, αλλά πήρε άλλη τροπή με υπαιτιότητα του κ. Πετράκου, που δεν αντέχει, κατά τον κ. Τατούλη τις πολιτικές αντιπαραθέσεις. 
Ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι είναι παρών στην κεντρική πολιτική σκηνή και δεν έχει αποχωρήσει, δηλώνοντας πως «αυτό που με ενδιαφέρει είναι να σωθεί η χώρα, αυτό είναι το διακύβευμα, αρκεί να μη φοβηθεί ο αστικός κόσμος της χώρας. Η Πελοπόννησος δε θα κιοτέψει».


NEWSLETTER