Τρίτη, 24 Απριλίου 2012 09:42

Στο ΕΣΠΑ η προστασία της ακτής στη Μικρή Μαντίνεια με προϋπολογισμό 1.4 εκ. ευρώ

Γράφτηκε από τον

Εντάσσεται στο ΕΣΠΑ και η προστασία της ακτής στη Μικρή Μαντίνεια, με προϋπολογισμό 1,4 εκ. ευρώ. Αυτό ανακοίνωσαν χθες σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας.
Ο κ. Τατούλης ενημέρωσε ότι αξιολογήθηκε θετικά η πρόταση για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου και το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνει η ένταξη στο ΕΣΠΑ. «Θωρακίζεται η ανατολική ακτή με τα έργα στο Ακρογιάλι και στη Μικρή Μαντίνεια», παρατήρησε ο περιφερειάρχης και σημείωσε πως «τα χρήματα που δόθηκαν στη Μεσσηνία για την προστασία των ακτών, είναι τριπλάσια από την αρχική δέσμευση στο ΕΣΠΑ». Μάλιστα, ανέφερε ότι δόθηκε προτεραιότητα στη Μεσσηνία, παρότι στην Κορινθία υπάρχει το σοβαρό πρόβλημα με τη διάβρωση της ακτής στον Κορινθιακό Κόλπο και ιδιαίτερα στο Δερβένι - έργο που θα γίνει από άλλο πρόγραμμα.
Ο κ. Νίκας χαρακτήρισε εξόχως ευχάριστη εξέλιξη την ένταξη του έργου της Μικρής Μαντίνειας στο ΕΣΠΑ και ζήτησε πέρα από την προστασία να εξεταστεί και η αισθητική αναβάθμιση των περιοχών.
Ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι θα γίνει προσπάθεια να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ και τα υπόλοιπα τμήματα της μελέτης του πρώην Δήμου Αβίας για την προστασία σε Αρχοντικό, Παλιόχωρα και Κιτριές.