Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019 20:10

Εκδικάζεται η έφεση Τατούλη για σκουπιδότοπο Πύλου

Γράφτηκε από την
Εκδικάζεται η έφεση Τατούλη για σκουπιδότοπο Πύλου

Στο Τριμελές Εφετείο Καλαμάτας στις 11 Ιουνίου εκδικάζεται η έφεση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη κατά της απόφασης καταδίκης του για την πρόκληση πυρκαγιάς στο ΧΑΔΑ της Πύλου, στον “Αγιο Νικόλαο” τον Ιούνιο του 2014.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις 15 Ιουνίου πέρυσι, μετά από 4 συνεδριάσεις, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας καταδίκασε σε 2 χρόνια φυλάκιση με 3ετή αναστολή τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και το δήμαρχο Πύλου - Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη.

Οι δύο αυτοδιοικητικοί κατηγορούνταν για τη φωτιά στο ΧΑΔΑ της Πύλου στον “Αγιο Νικόλαο” τον Ιούνιο του 2014 και ευρύτερα για περιβαλλοντικές παραβάσεις στη συγκεκριμένη περιοχή. Το δικαστήριο δεν τους αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, όπως είχαν ζητήσει οι συνήγοροι των δύο κατηγορουμένων.

Ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την αθωότητα των δύο αυτοδιοικητικών, γιατί, όπως ανέφερε, “δεν προέκυψε με σαφήνεια ότι ήταν αρμόδιοι για τις συγκεκριμένες πράξεις, που προκάλεσαν το δυσμενές αποτέλεσμα για το περιβάλλον”.

Στις απολογίες τους οι δύο αυτοδιοικητικοί έριχναν την ευθύνη ο ένας στον άλλον. Ο κ. Καφαντάρης είχε υποστηρίξει ότι ο δήμος ήταν αναρμόδιος για τη δεματοποίηση των σκουπιδιών. Είχε αναφέρει ότι είχε στείλει σειρά εγγράφων στο υπουργείο Εσωτερικών και σε κάθε υπεύθυνο, και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, για να φύγουν τα δέματα των σκουπιδιών, καθώς είχε κορεστεί ο χώρος, αλλά δεν πήρε καμία απάντηση από κανένα φορέα. “Είχαμε τον κίνδυνο να μείνουν τα σκουπίδια στους δρόμους”, είχε παρατηρήσει ο δήμαρχος, ενώ είχε επισημάνει πως “θα έπρεπε να είχαμε αφήσει τα σκουπίδια στους κάδους και η περιοχή μας που είναι τουριστική, θα δυσφημιζόταν σε όλο τον κόσμο”.

Ο κ. Τατούλης είχε υποστηρίξει ότι “δεν υπήρξε ποτέ καμία απόφαση αρμοδιότητας στην Περιφέρεια, οι αρμοδιότητες εκχωρούνται με νόμο. Δεν είχαμε καμία αρμοδιότητα. Την ευθύνη είχαν ο ΦΟΔΣΑ και οι δήμοι”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER