Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2012 05:01

Επίθεση Τατούλη σε αρχηγούς κομμάτων και μητροπολίτη

Επίθεση Τατούλη σε αρχηγούς κομμάτων και μητροπολίτη



Στους αρχηγούς των κομμάτων και τον μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο επιτέθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, κάνοντας μάλιστα λόγο για «Ελληναράδες». Εκτίμησε δε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συμφωνεί με την επένδυση των λιγνιτωρυχείων αφού δεν απάντησε στο αίτημα που του έθεσε. Ο κ. Τατούλης τάχτηκε πλέον απροκάλυπτα υπέρ των λιγνιτωρυχείων σε Φαλάνθη - Χωματερό, υποστηρίζοντας ότι οι λιγνίτες της περιοχής θα δυναμώσουν τη ΔΕΗ της Μεγαλόπολης και θα σώσουν τη δουλειά χιλιάδων Μεσσήνιων που εργάζονται εκεί. Ωστόσο ανέφερε ότι «η δική μας απόφαση είναι μια απλή γνωμοδότηση, δεν αδειοδοτούμε την επένδυση. Η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ την αδειοδοτούν».
Σε συνέντευξη Τύπου, χθες το απόγευμα, στο Διοικητήριο Μεσσηνίας, μετά την επίσκεψη στην περιοχή της Κορώνης, για το θέμα του λιγνίτη ο κ. Τατούλης επιτέθηκε στο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Πετράκο και στον πρώην πρόεδρο της ΔΕΗ Δημήτρη Μανιατάκη, που «σήμερα αντιδράει, αλλά όταν είχε ηγετική θέση στη ΔΕΗ, ήταν υπέρ της μονάδας παραγωγής σε  σε Φαλάνθη - Χωματερό» Ανέφερε ότι στα χωριά «τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά απ’ ότι νομίζαμε και απ’ αυτό που ήθελαν να σπεκουλάρουν», πως υπάρχει προβληματισμός και αγωνία για την επιβίωση και οι κάτοικοι ήταν ανενημέρωτοι.
Κατηγορώντας το μητροπολίτη για την παρέμβασή του κατά των λιγνιτωρυχείων, είπε πως «τα πολιτικά είναι για τους πολιτικούς και τα εκκλησιαστικά για τους εκκλησιαστικούς» και τους κάλεσε όλους να σταματήσουν την μικροπολιτική και να σοβαρευτούν. Προκάλεσε τον Αντ. Σαμαρά να μιλήσει ο ίδιος για την επένδυση, υποστηρίζοντας ότι τα "παπαγαλάκια" πλήττουν το θεσμό του πρωθυπουργού.
Ο κ. Τατούλης είπε ότι υπάρχει εγκατάσταση ορυχείου λιγνίτη στην περιοχή της Κυπαρισσίας που λειτουργούσε χωρίς να έχει αδειοδοτηθεί κι επέκρινε την τέως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.
Είπε ότι μετά από συμφωνία με τη ΡΑΕ η Πελοπόννησος θα μετατραπεί σε στρατηγικό ηλεκτροπαραγωγό κόμβο που θα ενώνει την Ευρώπη με την Ασία.
Υποστήριξε ότι η Μεσσηνία αλλάζει τελείως πρόσωπο και πως αποτελεί τον πυλώνα στον οποία θα στηθεί η περιφερειακή οικονομία.
Αναφέρθηκε ακόμα σε έργα στην περιοχή της Κορώνης (Τζάνε - Καλαμάκι, λιμάνι, νέο Γυμνάσιο - Λύκειο βιολογικό καθαρισμό, γήπεδο) και μίλησε για την προσπάθεια ένταξης των έργων βελτίωσης των δρόμων Ριζόμυλος - Πύλος και Ριζόμυλος - Κορώνη στο τομεακό του ΕΣΠΑ του υπουργείου Υποδομών.
Καταλήγοντας, να αναφέρουμε ότι κατά την προσφιλή του τακτική ο κ. Τατούλης εξαπέλυσε και πάλι χυδαία επίθεση στην "Ε" και στο συντάκτη της.
Γ.Σ.