Παρασκευή, 09 Αυγούστου 2019 09:19

Η Δυτ. Ελλάδα το απαιτεί, ο Τατούλης... κοιμάται: Η Ολυμπία Οδός μέχρι την Τσακώνα

Γράφτηκε από την
Η Δυτ. Ελλάδα το απαιτεί, ο Τατούλης... κοιμάται: Η Ολυμπία Οδός μέχρι την Τσακώνα

 

Να διεκδικηθεί η ολοκλήρωση όλου του αυτοκινητόδρομου της Ολυμπίας Οδού που έμεινε εκτός σύμβασης παραχώρησης, Πάτρα - Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα, αποφάσισε ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας.

Αποφάσισε, επίσης, να ζητήσει συνάντηση το προσεχές διάστημα με τον υπουργό Υποδομών Κώστα Αχ. Καραμανλή, προκειμένου να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για το έργο του δρόμου Πάτρα - Πύργος.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας δείχνει συνεχή και συνεπή στάση για τη διεκδίκηση όλου του δρόμου μέχρι την Τσακώνα, σε αντίθεση με το Περιφερειακό Συμβούλιο και την περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου που δεν έδειξε ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο σημαντικό έργο και ιδιαίτερα για το τμήμα Καλό Νερό - Τσακώνα που αφορά τη Μεσσηνία.

Θετικό είναι το γεγονός ότι χθες σε δηλώσεις του ο νέος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, με αφορμή το δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη παρατήρησε ότι “είναι θέμα πρώτης προτεραιότητας κι εθνικής σημασίας, όπως ο δρόμος από την Πάτρα μέχρι την Τσακώνα. Είναι δρόμος απόλυτης προτεραιότητας -αναφέρομαι πάλι από την Πάτρα μέχρι την Τσακώνα- εφόσον η ιστορία η προηγούμενη έληξε. Να τον δούμε τον δρόμο αυτό εν τω συνόλω του και η παρέμβαση να είναι συνολική για ολόκληρο τον δρόμο μέχρι την Τσακώνα”.

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας παρέστη και ο νέος περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, ο οποίος εξέφρασε επιφυλάξεις κι ενστάσεις για την κατασκευή του δρόμου Πάτρα - Πύργος, με τις 8 εργολαβίες που επέλεξε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. “Το έργο είναι σε κίνδυνο, όπως και η αξιοπρέπεια των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας”, παρατήρησε ο κ. Φαρμάκης κι επέκρινε αυτούς που πήγαν να φωτογραφηθούν στα δήθεν εργοτάξια  που στήθηκαν. Ο νέος περιφερειάρχης τάχθηκε υπέρ της άμεσης συνάντησης με τον υπουργό Υποδομών.


NEWSLETTER