Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2019 14:09

Γόντικας για το “Νίκας εναντίον Νίκα”

Γράφτηκε από την
Γόντικας για το “Νίκας εναντίον Νίκα”

 

Το παράδοξο "ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας" να στρέφεται νομικά κατά του "δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα" επισημαίνει με γραπτή δήλωσή του ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης", Νίκος Γόντικας.

"Στην πρώτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ομόφωνα τα στελέχη της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, καθώς και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που είναι στην παράταξη Τατούλη, ψήφισαν να οριστεί δικηγόρος της Περιφέρειας για προσφυγή σε πρόστιμο που έχει επιβληθεί στο Δήμο Καλαμάτας. Θα πάει δηλαδή στο δικαστήριο στις 15-10-2019 ο κ. Νίκας σαν περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ενάντια στον κ. Νίκα σαν Δήμαρχο Καλαμάτας" αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Γόντικας. Και στη συνέχεια υποστηρίζει:

"Ο ένας κρίκος του αστικού κράτους η Περιφέρεια, επιβάλει πρόστιμα στον άλλο κρίκο του αστικού κράτους το Δήμο. «Ελλάς το μεγαλείο σου». Τα πράγματα είναι για γέλια και για κλάματα για όσους δεν γνωρίζουν τι παιζόταν με τα πρόστιμα της Περιφέρειας στους δήμους.

Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Εβαζε πρόστιμα ο Τατούλης για να πηγαίνει στα δικαστήρια και να λέει «δε φταίω εγώ που η Πελοπόννησος έχει γίνει ένας απέραντος σκουπιδότοπος αλλά οι δήμοι και να τους έβαλα και πρόστιμα» και ταυτόχρονα να εκβιάζει δημοτικές αρχές «να συμμορφώνονται προς τας υποδείξεις». Οπως έκανε σε πολλούς δήμους με τη μη ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ.

Επειδή θεωρούμε ότι πρέπει να τελειώσουν αυτές οι αθλιότητες, να σταματήσουμε να πληρώνουμε και η Περιφέρεια και οι δήμοι δικηγόρους, να απασχολούνται δεκάδες υπάλληλοι δήμων, Περιφέρειας, δικαστηρίων με τέτοια κωμικοτραγικά, θα πρέπει τώρα να ακυρωθούν όλα αυτά τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί γι’ αυτούς τους λόγους στους δήμους».


NEWSLETTER