Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2019 11:39

Διαβεβαιώσεις Αναστασόπουλου για βελτιώσεις στο Καλαμάτα - Σπάρτη

Διαβεβαιώσεις Αναστασόπουλου για βελτιώσεις στο Καλαμάτα - Σπάρτη

 

Τα θέματα της οδικής ασφάλειας και της ανάπτυξης της περιοχής συζήτησαν η συντονιστική επιτροπή των κατοίκων του Ταϋγετου και ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος.

Τη συντονιστική επιτροπή απαρτίζουν οι πρόεδροι των 6 κοινοτήτων του Ταϋγέτου, οι πρόεδροι των πολιτιστικών συλλόγων και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Στη συνάντηση ο κ. Αναστασόπουλος τους ενημέρωσε για την ευθύνη της Περιφερειακής Ενότητας, η οποία περιορίζεται στην εθνική οδό Καλαμάτα – Σπάρτη, καθώς και για τα έργα που υλοποιεί και προγραμματίζει η Περιφέρεια.

Σύμφωνα με τον κ. Αναστασόπουλο, "στο αμέσως επόμενο διάστημα θα υπογραφεί σύμβαση μεταξύ του περιφερειάρχη και του αναδόχου, για έργο υλοποίησης παρεμβάσεων στο εθνικό δίκτυο της περιοχής. Το έργο αφορά καθαρισμούς πρανών, βελτίωση της σήμανσης, αποχιονισμό της οδού κατά την κρίσιμη χειμερινή περίοδο και καθημερινή παρουσία μηχανημάτων για την άμεση απομάκρυνση τυχόν καταπτώσεων. Στόχος του έργου είναι η αποφυγή ατυχημάτων και του κλεισίματος της οδού. Επίσης υλοποιείται ήδη έργο καθαρισμών και τοποθέτησης πλεγμάτων, εκτάσεως 2 στρεμμάτων, στη θέση του 13ου χιλιομέτρου λίγο πριν τη διασταύρωση προς την κοινότητα Λαδά της εθνικής οδού."

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Αναστασόπουλο: "Η Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της έδρας της Περιφέρειας, η οποία επιβλέπει το έργο συντήρησης και οδικής ασφάλειας της 82ης εθνικής οδού Καλαμάτα – Σπάρτη, προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ, θα προωθήσει σύντομα στην Οικονομική Επιτροπή το τελευταίο στάδιο του διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου, έργο το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Το έργο προβλέπει ασφαλτοστρώσεις, τεχνικές επεμβάσεις σε κατολισθητικά φαινόμενα και τοποθέτηση πλεγμάτων, εκτάσεως 10 στρεμμάτων".