Σάββατο, 04 Ιανουαρίου 2020 09:48

Τελειώνει ο έλεγχος της εποχής Τατούλη: Το πόρισμα από Νίκα σε Μητσοτάκη, Θεοδωρικάκο και Τσίπρα

Τελειώνει ο έλεγχος της εποχής Τατούλη: Το πόρισμα από Νίκα σε Μητσοτάκη, Θεοδωρικάκο και Τσίπρα

Εντός των προσεχών ημερών θα ολοκληρωθεί ο έλεγχος των οικονομικών της Περιφέρειας, της "Πελοπόννησος ΑΕ" και της ΤΑΠΤοΚ.

Το πόρισμα της ελεγκτικής εταιρείας, πριν δοθεί στη δημοσιότητα από τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, θα παραδοθεί στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Από το πόρισμα θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό το αν η περιφερειακή αρχή θα συνεργαστεί σε επιμέρους θέματα με την παράταξη της "Νέας Πελοποννήσου" του Πέτρου Τατούλη ή αν θα συνεχίσουν να συγκρούονται με κάθε αφορμή μέχρι την επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Αν το πόρισμα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο σπατάλης του δημόσιου χρήματος, ανεξάρτητα από το αν θα διερευνηθούν και ποινικές ευθύνες, τότε δύσκολα θα συνεργαστούν οι δυο μεγαλύτερες παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου. Στην αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή δεν καταγραφούν σοβαρές παρατυπίες ή παραλείψεις, ενδέχεται να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης και να υπάρξει συνεργασία σε επιμέρους θέματα.

Ο κ. Νίκας έχει δηλώσει στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την έρευνα: «Δεν θέλω να προτρέχω. Δεν θέλω να πω για κανέναν τίποτα και οτιδήποτε. Φαίνεται όμως ότι κάποιοι έπαιρναν χρήματα. Δηλαδή είχαμε το Α έργο και αυτό συνοδευόταν από πάρα πολλά χρήματα που δίνονταν από εδώ κι από εκεί για προβολή. Ετσι είναι, πάρε 20.000 και 30.000 εσύ για προβολή. Τώρα, με ποια κριτήρια γίνονταν οι συγκεκριμένες επιλογές, κάποιος πρέπει να απαντήσει».

Θ.Λ.