Σάββατο, 04 Ιανουαρίου 2020 08:52

Master plan για τη Μεγαλόπολη από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την
Master plan για τη Μεγαλόπολη από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

 

Σε εκπόνηση master plan για τη Μεγαλόπολη προχωρά η Περιφέρεια Πελοποννήσου, προκειμένου να προσδιοριστούν προτεραιότητες και δράσεις για τη μεταλιγνιτική εποχή.

Αυτό αποφασίστηκε κατά την υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα κοινή συνεδρίαση των προέδρων και των διευθυνόντων συμβούλων της ΤΑΠΤοΚ και της «Αρκαδία ΑΕ», που συγκλήθηκε προχθές στην Τρίπολη.

Σκοπός της συνάντησης ήταν ο συντονισμός ως προς τους πόρους και τα έργα που θα δρομολογηθούν στο άμεσο μέλλον, ιδιαίτερα στην περιοχή της Μεγαλόπολης.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η Περιφέρεια Πελοποννήσου να προβεί από μόνη της στη σύνταξη ενός master plan για τη Μεγαλόπολη, ενώ παράλληλα θα συμμετάσχει και στην εκπόνηση, από την κυβέρνηση, αντίστοιχου σχεδίου που θα αφορά τη μεταλιγνιτική εποχή στη Μεγαλόπολη και τη Δυτική Μακεδονία:

Θα συμμετέχουμε στον κυβερνητικό σχεδιασμό, αλλά θέλουμε και μια δική μας προσέγγιση στο συγκεκριμένο θέμα” τόνισε χαρακτηριστικά ο Π. Νίκας, προς τα στελέχη των πιο πάνω φορέων.

Ως εκ τούτου, προβλέπεται ότι στην πρώτη φετινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, θα έλθει προς έγκριση η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ ΤΑΠΤοΚ, «Αρκαδία ΑΕ» και Περιφέρειας Πελοποννήσου για την εκπόνηση του master plan.


NEWSLETTER