ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΟΠΙΚΑ

Πέμπτη, 09 Ιανουαρίου 2020 17:40

Ανακοινώσεις από Θωμά για μεταλιγνιτική Μεγαλόπολη

Γράφτηκε από τον
Ανακοινώσεις από Θωμά για μεταλιγνιτική Μεγαλόπολη

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γεράσιμος Θωμάς θα ανακοινώσει, κατά τη διάρκεια προσεχούς επίσκεψής του στη Μεγαλόπολη, την κυβερνητική πολιτική για τη μεταλιγνιτική εποχή.

Αυτό είπε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, μιλώντας για τα αποτελέσματα της προχθεσινής του επίσκεψης στο υπουργείο Υποδομών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Νίκας έθεσε στον υπουργό Κωστή Χατζηδάκη το θέμα της πληρωμής των 26 εκ. ευρώ που οφείλει η ΔΕΗ στο Δήμο Μεγαλόπολης. Ο υπουργός υποσχέθηκε ότι θα πληρωθούν, αλλά ο κ. Νίκας δεν διευκρίνισε αν θα καταβληθούν τμηματικά, ούτε αν ορίστηκε ημερομηνία έναρξης πληρωμής των οφειλόμενων.

Ο περιφερειάρχης είπε ότι η κυβέρνηση θα εκπονήσει κεντρικό μάστερ πλαν για τη Μεγαλόπολη και η Περιφέρεια δικό της τοπικό, σε συνεργασία με το δήμαρχο Μεγαλόπολης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Νίκας για μια ακόμα φορά επανέλαβε ότι οι μονάδες της Μεγαλόπολης κλείνουν εξαιτίας της έλλειψης λιγνίτη, καθώς τα υπάρχοντα κοιτάσματα επαρκούν για 10 χρόνια εάν λειτουργεί 1 μονάδα και για 5 χρόνια αν συνεχιστεί η λειτουργία και των δύο μονάδων.

Θ.Λ.


NEWSLETTER