Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020 10:36

Νικολάκου και Μπούζα για τουρισμό και έργα

Γράφτηκε από τον

 

 

Κριτική στην περιφερειακή αρχή για την πολιτική της στις υποδομές και την τουριστική προβολή της Πελοποννήσου άσκησαν χθες σε συνέντευξη Τύπου οι περιφερειακές σύμβουλοι Ντίνα Νικολάκου και Αντωνία Μπούζα.

Στην αρχή της συνέντευξης η κ. Μπούζα κατηγόρησε τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκας ότι απεντάσσει αδικαιολόγητα έργα από τα χρηματοδοτικά προγράμματα και ότι μέχρι τώρα δεν έχει δρομολογήσει ούτε ένα νέο μεγάλο έργο.

Η κ. Νικολάκου κατηγόρησε την περιφερειακή αρχή επειδή απουσίασε από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το δρόμο Πάτρα - Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα και την κυβέρνηση επειδή καθυστερεί το Καλαμάτα - Πύλος - Μεθώνη. Υποστήριξε ότι η κατασκευή του δρόμου Λεύκτρο - Αρχαία Ολυμπία υπονομεύει την προοπτική ανάπτυξης της Δυτικής Μεσσηνίας και ζήτησε να προχωρήσει η κατασκευή τού Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα.

Για τον έλεγχο στην "Πελοπόννησος Α.Ε." η κ. Νικολάκου είπε ότι πρέπει να δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμα του ελέγχου και επεσήμανε ότι τυχόν ευθύνες δεν βαραίνουν μόνο το διευθυντή της επιχείρησης αλλά το Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης. Κλείνοντας είπε ότι χαίρεται που η περιφερειακή αρχή αντιγράφει το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της προηγούμενης.

Η κ. Μπούζα πρόσθεσε ότι οι παρατηρήσεις του ΕΟΤ επιβεβαιώνουν τις επισημάνσεις της “Νέας Πελοποννήσου” αναφορικά με τις ελλείψεις του προγράμματος τουριστικής προβολής.

Θ.Λ.