Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2020 08:22

Τηλεδιασκέψεις από σήμερα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την
Τηλεδιασκέψεις από σήμερα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Τηλεδιασκέψεις ξεκινούν από σήμερα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, μαζί με άλλα συντονισμένα μέτρα για την κατά το δυνατόν αποτροπή επέκτασης του κορονοϊού στις υπηρεσίες της Περιφέρειας, στην έδρα και στις Περιφερειακές Ενότητες.

Αυτά αποφασίστηκαν στην έκτακτη σύσκεψη που συγκλήθηκε υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, χθες το βράδυ στην Τρίπολη.

Ειδικότερα, στη σύσκεψη της επιτελικής επιτροπής, διευρυμένης με τη συμμετοχή όλων των αντιπεριφερειαρχών, αποφασίστηκαν τα εξής:

α) Πραγματοποίηση σε καθημερινή βάση σύσκεψης στις 8 το πρωί σε όλες τις Π.Ε. με τη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη και των διευθυντών για αξιολόγηση της κατάστασης και ενδεχόμενης λήψης των απαραίτητων μέτρων.

β) Συνεχής καθαρισμός και απολύμανση όλων των γραφείων, καθώς και των χώρων υγείας σε όλες τα κτήρια της έδρας και των Π.Ε., εν ανάγκη και μέσω επέκτασης της σύμβασης με τις εταιρείες καθαρισμού.

γ) Ελεγχος στην είσοδο κάθε Π.Ε. από υπαλλήλους, οι οποίοι θα ρωτούν σε ποιον υπάλληλο πάνε οι εισερχόμενοι και θα εξετάζεται αν μπορεί να εξυπηρετηθεί η υπόθεση του πολίτη τηλεφωνικά.

δ) Σε περίπτωση εκδήλωσης κρούσματος κλείνει όλος ο όροφος και απολυμαίνεται.

ε) Εναρξη, από σήμερα Δευτέρα, τηλεδιασκέψεων, τόσο σε πολιτικό όσο και σε επίπεδο υπηρεσιακών παραγόντων.

στ) Σύντομα θα υπάρξει ανακοίνωση πού και πώς θα γίνεται ηλεκτρονική εξυπηρέτηση του κοινού.

Τέλος, στη σύσκεψη έγινε γνωστό ότι η Περιφέρεια έχει τη δυνατότητα -και θα καταβληθεί κάθε σχετική προσπάθεια προς τούτο- να προχωρήσει σε εξυπηρέτηση αναγκών του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ανεξαρτήτως αν έχει την αρμοδιότητα ή όχι.


NEWSLETTER