Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020 21:16

Δέδες για λειτουργία υπηρεσιών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την
Δέδες για λειτουργία υπηρεσιών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

 

Τη θέση της παράταξής του ότι πρώτη προτεραιότητα είναι η υγεία και η ασφάλεια των πολιτών και των εργαζομένων στις διοικητικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, διατύπωσε ρητά ο επικεφαλής των “Νέων Δρόμων” Γιώργος Δέδες, στο Περιφερειακό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη την περασμένη Παρασκευή.

Ο κ. Δέδες επεσήμανε την ανάγκη για αυστηρή και καθολική τήρηση των εγκυκλίων που προβλέπουν λειτουργία με μειωμένο προσωπικό και τηλεργασία.

Οι παρατάξεις “Νέοι Δρόμοι”, “Νέα Πελοπόννησος”, “Αγωνιστική Συνεργασία” και “Πράσινη Πελοπόννησος” σε κοινό τους ψήφισμα το οποίο υπερψηφίστηκε και αποτελεί απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, αφού εξαίρουν την υπεύθυνη στάση της συντριπτικής πλειονότητας του πελοποννησιακού λαού που εφαρμόζει τα μέτρα προστασίας και περιορισμού διάδοσης του κορονοϊού, εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στις κινητοποιήσεις και στα αιτήματα των εργαζομένων της Περιφέρειας.

Με την απόφασή του, το Περιφερειακό Συμβούλιο καλεί τον περιφερειάρχη να συναισθανθεί την κρισιμότητα της κατάστασης, να ανακαλέσει την εντολή του και να εφαρμόσει σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες τις εγκυκλίους για λειτουργία με μειωμένο προσωπικό και τηλεργασία και συγκεκριμένα: “Να λειτουργήσουν από τη Δευτέρα 30/3 όλες οι υπηρεσίες της Περιφέρειας σε όλες τις Π.Ε. και η έδρα σε συνεννόηση με τους συλλόγους των εργαζομένων με σχέδιο αντίστοιχο με το σχέδιο που κατέληξαν στην ΠΕ Μεσσηνίας, διοίκηση, διευθυντές και εργαζόμενοι. Να εφαρμοστούν αυστηρά μέτρα αποφυγής συγχρωτισμού στα γραφεία, για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού και την εξασφάλιση εφεδρειών εργαζομένων. Να διατεθούν μέσα ατομικής προστασίας στους εργαζομένους της Περιφέρειας (γάντια, μάσκες, αντισηπτικά κ.λπ.). Να γίνεται σχολαστικός καθαρισμός και απολύμανση όλων των χώρων εργασίας της Περιφέρειας, η οποία να επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Να δοθεί προτεραιότητα στις υπηρεσίες που έχουν σχέση με την πρόληψη και την προστασία από το νέο κορονοϊό, των υποστηρικτικών μηχανισμών λειτουργίας κοινωνικών υποδομών επιτήρησης, ελέγχου των μέτρων κ.λπ. Να γίνει κάλεσμα στους πολίτες να απευθύνονται στις υπηρεσίες μόνο για επείγοντα ζητήματα και κυρίως μέσω τηλεφωνικών ή ηλεκτρονικών μέσων. Να ζητηθεί άμεσα πρόσληψη γιατρών εργασίας και τεχνικού ασφαλείας στις Π.Ε. που δεν υπάρχουν. Να δοθεί άμεση οικονομική ενίσχυση ή να διατεθούν μέσα ατομικής προστασίας σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας, προνοιακά ιδρύματα και στις Αστυνομικές Διευθύνσεις της Περιφέρειας. Να ζητήσει από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε άμεση επίταξη μονάδων του ιδιωτικού τομέα υγείας για δωρεάν περίθαλψη και προστασία του λαού από την πανδημία”.


NEWSLETTER