Σάββατο, 09 Μαϊος 2020 09:47

Πελοπόννησος: Μισόλογα Νίκα για το φυσικό αέριο - Ανοίγει την Δευτέρα τα χαρτιά του

Γράφτηκε από την

“Είναι μείζον το θέμα και υπάρχει πρόβλημα, ό,τι και να λένε": Αυτό δήλωσε για την περικοπή των επεκτάσεων του φυσικού αερίου ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, μετά τις συναντήσεις που είχε χθες στην Αθήνα με τον πρόεδρο και τον σύμβουλο της ΔΕΔΑ Βασίλη Κοτρώνη και Μάριο Τσάκα αντίστοιχα, καθώς και με τον πρόεδρο της ΡΑΕ Νίκο Μπουλαξή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση της η ΔΕΔΑ θα προσφύγει κατά της απόφασης της ΡΑΕ, ζητώντας να μην εξαιρεθεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου από το 5ετές πρόγραμμα (2020-2024) ανάπτυξης του δικτύου φυσικού αερίου.
Από την πλευρά της ΡΑΕ, ο πρόεδρός της επικαλέστηκε στον Π. Νίκα το νόμο που υποχρέωσε την ρυθμιστική αρχή να αποκλείσει την Πελοπόννησο, αναφερόμενος παράλληλα και στην εν γένει πολιτική της ΡΑΕ για την Πελοπόννησο.


Προς τον Ν. Μπουλαξή ο περιφερειάρχης υπέβαλε την παράκληση να καθυστερήσει εφόσον είναι δυνατόν η δημοσίευση της απόφασης της ΡΑΕ στο ΦΕΚ - “μέχρι να τακτοποιηθούν ορισμένα ζητήματα”, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο Π. Νίκας.
Ο περιφερειάρχης θα μιλήσει αναλυτικά για αυτές τις συναντήσεις σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα στην Τρίπολη. "Από την πλευρά μου θα εκθέσω τις απόψεις μου και την εμπειρία που αποκόμισα στις συναντήσεις μου, αλλά και τα συμπεράσματα που εξάγονται από αυτές, πάνω σε ένα θέμα που μπορεί να καταστεί πρόβλημα αν δεν αντιμετωπιστεί” δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Νίκας.