Τρίτη, 12 Μαϊος 2020 16:11

Μεσσηνία: Μέτρα για τη μεταφορά μαθητών στα σχολεία

Μεσσηνία: Μέτρα για τη μεταφορά μαθητών στα σχολεία

Η ασφαλής μετακίνηση των μαθητών στα σχολεία της Μεσσηνίας και τα μέτρα προφύλαξης από τον ιό COVID-19 ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στο Διοικητήριο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος, η ΕΛΜΕ και η Ενωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων.
Αποφασίστηκε να αποσταλεί έγγραφο από την Π.Ε. Μεσσηνίας στο Υπεραστικό και στο Αστικό ΚΤΕΛ, καθώς και στους ιδιώτες μεταφορείς με λεωφορεία, προκειμένου να επισημανθεί η τήρηση του μέτρου του 50% της επιβίβασης των μαθητών ανάλογα με τις θέσεις των λεωφορείων. Επίσης θα επισημανθεί το γεγονός ότι όταν επιβιβάζονται μαθητές με ειδικά μαθητικά δελτία μαζί με λοιπούς επιβάτες, θα πρέπει να τηρηθεί το μέτρο προστασίας με μάσκες.
Οσον αφορά τη διεξαγωγή των πανελληνίων εξετάσεων και τα δρομολόγια μεταφοράς μαθητών, αυτά θα ρυθμιστούν ανάλογα, έτσι ώστε να υπάρχουν όλα τα μέτρα προστασίας για τους μαθητές.
Παράλληλα για το νέο διαγωνισμό μεταφοράς μαθητών και το σχεδιασμό των δρομολογίων για το ερχόμενο σχολικό έτος 2020-2021, αυτός θα δρομολογηθεί ανάλογα με τους όρους προφύλαξης και σύμφωνα με τις οδηγίες που θα δοθούν από τα αρμόδια υπουργεία.