Πέμπτη, 28 Μαϊος 2020 22:01

Εκπαίδευση του προσωπικού των ξενοδοχείων της Πελοποννήσου για τα πρωτόκολλα υγείας

Γράφτηκε από την
Εκπαίδευση του προσωπικού των ξενοδοχείων της Πελοποννήσου για τα πρωτόκολλα υγείας

Τα στελέχη και το προσωπικό των 800 και πλέον ξενοδοχείων της Περιφέρειας Πελοποννήσου πρέπει να εκπαιδευτούν σε θέματα πρωτοκόλλων υγείας.

Αυτό αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, σε ευρεία σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, με τη συμμετοχή της αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Αννας Καλογεροπούλου, του προέδρου του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου Κώστα Μαρινάκου, του μέλους του Δ.Σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και προέδρου της Ενωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας Δημήτρη Καραλή, καθώς και υπηρεσιακών στελεχών της Περιφέρειας.
Στο ίδιο πλαίσιο και σε δεύτερη φάση επιδιώκεται -πάντα μέσα από τη συνεργασία της Περιφέρειας και των τουριστικών φορέων- να υπάρξει εκπαίδευση / ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων με το τουριστικό προϊόν, δηλαδή των επαγγελματιών στον τομέα εστίασης και γενικά των απασχολούμενων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, παρέχοντας στο τέλος και τη σχετική πιστοποίηση.
“Είναι μια πρωτοβουλία και μια συνεργασία, μέσω της οποίας θα προβληθεί τόσο η καλή κατάσταση της Περιφέρειας ως προς τον κορονοϊό, όσο και η ενημέρωσή μας πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα, προκειμένου οι επισκέπτες να αισθάνονται ασφάλεια” σημείωσε ο περιφερειάρχης.
Στην ίδια σύσκεψη αποφασίστηκε επίσης ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, οι τουριστικοί φορείς θα φέρουν πρόταση στην Περιφέρεια για τον τρόπο προβολής της σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.
Τέλος, έγινε συζήτηση τόσο για το τουριστικό σάιτ της Περιφέρειας που αναβαθμίζεται, αλλά και γενικά για την προβολή της Περιφέρειας μέσω ηλεκτρονικών μέσων, την οποία έχουν αναλάβει επαγγελματίες.


NEWSLETTER