Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020 18:57

Στον εισαγγελέα ο Τατούλης για τη σύμβαση της περιφέρειας με το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Γράφτηκε από την
Στον εισαγγελέα ο Τατούλης για τη σύμβαση της περιφέρειας με το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Αναφορά στον εισαγγελέα Τρίπολης για την προγραμματική σύμβαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης κατέθεσε ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» Πέτρος Τατούλης.

Η προγραμματική σύμβαση προϋπολογισμού 93.300 ευρώ προβλέπει την υλοποίηση εκπαιδευτικών σεμιναρίων για την εφαρμογή υγειονομικών πρωτοκόλλων λόγω της πανδημίας Covid-19, σε εργαζόμενους που απασχολούνται στον τουριστικό κλάδο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της "Νέας Πελοποννήσου": "Κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου την 11η Ιουνίου 2020, ο κ.Τατούλης πρότεινε την αντίστοιχη ακριβώς σύμβαση με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου για τις ίδιες ακριβώς υπηρεσίες η Περιφέρεια Πελοποννήσου δε θα χρειαζόταν να δαπανήσει ούτε ένα ευρώ με δεδομένο ότι η συνεργασία προσφερόταν δωρεάν από το εν λόγω Πανεπιστήμιο".

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, "η Περιφέρεια Θεσσαλίας υλοποιεί αντίστοιχο πρόγραμμα εκπαίδευσης δωρεάν σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έχει προβεί σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής -Τμήμα Διοίκησης και Κοινοτικής Υγείας - Σχολή Δημόσιας Υγείας, σε αντίστοιχο πρόγραμμα δαπανώντας μόνο το ποσό των 20.000 ευρώ".

Και η ανακοίνωση της Νέας Πελοποννήσου καταλήγει: "Η πρόταση του κ.Τατούλη υπηρετεί την πάγια και σταθερή άποψη της παράταξής μας για την υπεράσπιση των συμφερόντων των πολιτών και τη χρηστή διοίκηση.

Ζητάμε από τη Δικαιοσύνη να ερευνήσει και να αποδώσει ευθύνες εάν υπάρχουν, σχετικά με την σύναψη της συγκεκριμένης προγραμματικής σύμβασης, με μοναδικό στόχο τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος.

Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα στον κ. Νίκα, ότι σε όλες τις περιπτώσεις που θεωρούμε ότι οι αποφάσεις και οι ενέργειές του λειτουργούν εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος, η παράταξή μας θα απευθύνεται στη Δικαιοσύνη".


NEWSLETTER