Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020 18:12

Τατούλης κατά Γόντικα για… στήριξη σε Νίκα

Γράφτηκε από την
Τατούλης κατά Γόντικα για… στήριξη σε Νίκα

"Κύριε Γόντικα, όσο και αν προσπαθήσετε να στηρίξετε τον κ. Νίκα «πετώντας την μπάλα στην εξέδρα» δεν θα τα καταφέρετε" αναφέρει σε ανακοίνωσή της η "Νέα Πελοπόννησος" του Πέτρου Τατούλη, απαντώντας σε όσα είπε ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Νίκος Γόντικας για την "Πελοπόννησος Α.Ε.".

Στην αρχή της ανακοίνωσης η "Νέα Πελοπόννησος" αναφέρει: "Τη χρονική στιγμή που στην Περιφέρεια Πελοποννήσου υπάρχουν πολύ σοβαρές καθυστερήσεις και αρνητικές εξελίξεις σε θέματα που αφορούν άμεσα τα συμφέροντα των πολιτών και την προοπτική ανάπτυξης του τόπου μας και ενώ η κυβέρνηση κωφεύει και η περιφερειακή αρχή του κ. Νίκα είναι εντελώς απούσα, ο κ. Γόντικας… θυμήθηκε την Αναπτυξιακή Εταιρεία «Πελοπόννησος Α.Ε.»".

Σε άλλα σημεία της ανακοίνωσης αναφέρονται τα εξής: "Τη χρονική στιγμή που η ανεργία καλπάζει, που δεν έχουν ανοίξει ακόμα ούτε το 50% των ξενοδοχείων και των καταλυμάτων, που οι αγρότες μας έχουν υποστεί τεράστιο οικονομικό πλήγμα, που η παραβατικότητα έχει ξεπεράσει κάθε όριο σε συγκεκριμένες περιοχές, που η έλευση του φυσικού αερίου είναι περισσότερο επισφαλής από ποτέ, που η Πελοπόννησος κινδυνεύει να γεμίσει σκουπίδια και που ο κ. Νίκας έχει επιδείξει την αυταρχική πολιτική πρακτική του απαξιώνοντας τα συλλογικά όργανα της Περιφέρειας, ο κ. Γόντικας ως εκπρόσωπος του ΚΚΕ στο Περιφερειακό Συμβούλιο αντί να ασκήσει σκληρή κριτική στον «εκλεκτό» του κ. Μητσοτάκη, τον «επιπλήττει» απλά… γιατί δήθεν συγκαλύπτει τις «αμαρτίες» του κ. Τατούλη. Τη χρονική στιγμή που η παράταξή μας καθημερινά αποκαλύπτει στους πολίτες τον αυταρχισμό και τον αδιαφανή τρόπο διοίκησης του κ. Νίκα, εμφανίζεται «το δεκανίκι του» προσπαθώντας να δημιουργήσει εντυπώσεις και αποκαλύπτει… δήθεν οικονομικά στοιχεία της Αναπτυξιακής Εταιρείας «Πελοπόννησος Α.Ε.», συνεχίζοντας την γκεμπελίστικη νοοτροπία του, με στόχο να σπιλώσει και να συκοφαντήσει για μία ακόμα φορά τον Πέτρο Τατούλη και την παράταξη της «Νέας Πελοποννήσου»".

Για την "Πελοπόννησος Α.Ε." η ανακοίνωση της "Νέας Πελοποννήσου" αναφέρει: "Οι ισολογισμοί της Αναπτυξιακής Εταιρείας «Πελοπόννησος Α.Ε.» έχουν δημοσιοποιηθεί σύμφωνα με τον νόμο, έχουν ελεγχθεί από αρμόδιους ορκωτούς λογιστές και έχουν εγκριθεί από τη γενική συνέλευση της Ανώνυμης Εταιρείας καθώς και από το Διοικητικό Συμβούλιο. Οι προγραμματικές συμβάσεις που δήθεν… αποκαλύπτει ο κ. Γόντικας, είναι αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, οι οποίες έχουν ελεγχθεί από όλους τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς σε όλα τα στάδια υλοποίησής τους και έχουν εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Οι προγραμματικές συμβάσεις έχουν αναρτηθεί και έχουν δημοσιοποιηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες στο "Διαύγεια" όπως άλλωστε προκύπτει από τους σχετικούς ΑΔΑ (Αριθμός Διαδικτυακής Ανάρτησης)".

Τέλος για τα έξοδα διοίκησης η "Νέα Πελοπόννησος" υποστηρίζει: "Εντελώς ψευδώς και με δόλο παρουσιάζει το πόσο των 7.600.000 ευρώ ως ποσό λειτουργικών εξόδων διοίκησης και μισθών. Το ποσό αυτό αφορά το σύνολο των δαπανηθέντων χρημάτων για παροχή υπηρεσιών όλων των αναδόχων για όλα τα έργα της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και των δήμων για μία πενταετία. Για να λυθεί… η απορία του κ. Γόντικα, τα 80.000 ευρώ της τριετίας 2011-2013 αποδεικνύουν ότι παραλάβαμε την Αναπτυξιακή Εταιρεία με πολύ χαμηλό κύκλο εργασιών και παρεχόμενων υπηρεσιών. Καταφέραμε στα επόμενα 5 χρόνια η Αναπτυξιακή «Πελοπόννησος Α.Ε.» να είναι μία υγιής Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ, η οποία παρουσιάζει πλεόνασμα. Το δυναμικό της προφίλ, η τεχνογνωσία και η εμπειρία της εντάσσουν πλέον την «Πελοπόννησος Α.Ε.» στις πιο ισχυρές Αναπτυξιακές Εταιρείες στη χώρα μας".


NEWSLETTER