Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2020 21:21

H Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου κατά νομοσχεδίου για συγκεντρώσεις

Γράφτηκε από την
H Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου κατά νομοσχεδίου για συγκεντρώσεις

 

Η "Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου" του Θανάση Πετράκου με ανακοίνωσή της καλεί όλες τις περιφερειακές και δημοτικές παρατάξεις, το Περιφερειακό Συμβούλιο και τα Δημοτικά Συμβούλια Πελοποννήσου, την ΕΝΠΕ και την ΚΕΔΕ, τις συλλογικότητες, τα Εργατικά Σωματεία, τις Αγροτικές Ενώσεις και όλους τους συμπολίτες μας να απαιτήσουν από την κυβέρνηση και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη “να αποσύρει το χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο, «Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και άλλες διατάξεις», το οποίο επί της ουσίας καταργεί το Συνταγματικό δικαίωμα τού «συνέρχεσθαι»”.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση: "Το επαίσχυντο αυτό νομοσχέδιο αυτό είναι παρόμοιο με το Νομοθετικόν Διάταγμα 794 ΦΕΚ Α 1/1.1.1971 της χούντας! Απλά έγινε απόδοση του πρωτοτύπου από την καθαρεύουσα στη δημοτική!".

Σε άλλο απόσπασμα της η ανακοίνωση αναφέρει: "Μεταξύ των άλλων απαράδεκτων διατάξεων τις οποίες έχει, φακελώνει διαδηλωτές, καθώς προβλέπεται υπεύθυνος – οργανωτής της εκάστοτε διαδήλωσης, στον οποίο μάλιστα φορτώνεται η αστική ευθύνη για αποζημιώσεις σε οποιεσδήποτε πράξεις τρίτων προσώπων. Επιπλέον, προβλέπεται η αστυνομική προέγκριση των συγκεντρώσεων, αφού πρέπει να δηλώνονται σε αστυνομική πλατφόρμα, με αναλυτικά στοιχεία, για τόπο, τον χρόνο και τη διαδρομή, ενώ δίνονται υπερεξουσίες στις κατασταλτικές αρχές που θα μπορούν να ορίσουν αυτέ εναλλακτικούς τρόπους συγκέντρωσης, αλλά και να καταστείλουν κατά το δοκούν ή να απαγορεύουν μια διαδήλωση, στην περίπτωση που κρίνουν πως… διαταράσσεται η κοινωνικοοικονομική ζωή, ο τουρισμός κ.ά.

Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο, που αποσκοπεί στον ακόμη μεγαλύτερο περιορισμό, και εν κατακλείδι απαγόρευση, κάθε εργατικής, κινηματικής και κοινωνικής διαδήλωσης. Στρέφεται κατά των εργατικών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, αποτελεί θεσμικό πραξικόπημα, είναι αντίθετο σε συνταγματικά κατοχυρωμένες ελευθερίες και αποτελεί αιτία πολέμου για κάθε δημοκρατικό άνθρωπο, για κάθε εργαζόμενο".

Και η ανακοίνωση καταλήγει: "Η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» καλεί κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό πολίτη, τους φοιτητές και την νεολαία να αντιδράσουν άμεσα, γιατί το δικαίωμα στη διαμαρτυρία, στη διεκδίκηση και στη διαδήλωση αφορά σε ολόκληρη την κοινωνία. Η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» θα ξεκινήσει τις επόμενες μέρες επαφές με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τις συλλογικότητες της Περιφέρειας μας, έτσι ώστε το σχέδιο αυτό να μείνει στα χαρτιά".


NEWSLETTER