Δευτέρα, 03 Αυγούστου 2020 17:20

Καθαρισμός της μετρικής γραμμής από το Αργος μέχρι την Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Καθαρισμός της μετρικής γραμμής από το Αργος μέχρι την Καλαμάτα

 

Καθαρισμό της μετρικής γραμμής από το Αργος μέχρι την Καλαμάτα έχει προγραμματίσει ο ΟΣΕ, μετά τα έργα συντήρησης στη διαδρομή Κόρινθος - Αργος - Ναύπλιο, στην οποία προγραμματίζεται να επανακυκλοφορήσουν τρένα γύρω στα μέσα του 2021.

Αυτό έγινε γνωστό στη συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα με τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ Θανάση Κοτταρά, την περασμένη Παρασκευή, στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας, σκοπός είναι να γίνει καταγραφή της κατάστασης που επικρατεί, ώστε να ακολουθήσει η μελέτη για την αποκατάσταση όποιων προβλημάτων διαπιστωθούν ότι έχουν προκύψει κατά τη διάρκεια της πολυετούς εγκατάλειψης του δικτύου, είτε πρόκειται για φθορές φυσιολογικές λόγω του χρόνου αχρησίας, είτε ακόμα και για βανδαλισμούς.

“Στο κόστος αποκατάστασης θα συμμετάσχει και η Περιφέρεια, όπως και στην επαναλειτουργία τόσο του επιβατηγού όσο και του εμπορικού τρένου, ιδιαίτερα σημαντική προϋπόθεση για την ανάπτυξη των βιομηχανικών περιοχών και την υποστήριξη της Μεγαλόπολης” σημείωσε ο κ. Νίκας και πρόσθεσε ότι στο εξής θα υπάρχει συνεχής συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τον ΟΣΕ.


NEWSLETTER