Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020 16:08

Ερώτηση Μπούζα για οδική ασφάλεια στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την
Ερώτηση Μπούζα για οδική ασφάλεια στη Μεσσηνία

 

Ερώτηση για την οδική ασφάλεια στο δίκτυο της Μεσσηνίας υπέβαλε η περιφερειακή σύμβουλος Αντωνία Μπούζα.

Επίσης η κ. Μπούζα κατέθεσε ερώτηση για επεισόδιο ιδιώτη με 4 συμβασιούχους της Περιφέρειας που έκοβαν χορτάρια σε δρόμους.

Μεταξύ άλλων η κ. Μπούζα επισημαίνει για το οδικό δίκτυο:

“α) Στον οδικό άξονα Μεσσήνη - Κορώνη, στο μεγαλύτερο μέρος του, είναι απόλυτα δυσδιάκριτες οι διαγραμμίσεις και λακκούβες υπάρχουν σε πολλά σημεία. Ιδιαίτερα από την Ανάληψη μέχρι το Πεταλίδι υπάρχει σοβαρή έλλειψη ορατότητας διαγραμμίσεων, ενώ μικρά τμήματα που έχετε πρόσφατα διαγραμμίσει, χρήζουν εκ νέου παρέμβασης.

β) Στο τμήμα Πύλος - Μεθώνη η διαγράμμιση είναι ή ανύπαρκτη λόγω νέου τάπητα ή έχει ξεθωριάσει.

γ) Στον οδικό άξονα Νέα Κορώνη - Καπλάνι δεν έχει γίνει παρέμβαση σε κατολίσθηση του χειμώνα και υπάρχουν διάσπαρτες λακκούβες σε όλον τον οδικό άξονα.

δ) Στον άξονα Ασπρόχωμα - Μεσσήνη ακόμη εκκρεμεί ο φωτισμός ένα χρόνο τώρα μετά τις φθορές και η βλάστηση στη γέφυρα του Αρι δημιουργεί επιπλέον προβλήματα ορατότητας.

ε) Στον επαρχιακό δρόμο Μεσσήνη προς Αβραμιού η διαγράμμιση έχει απόλυτα ξεθωριάσει και χρήζει νέας παρέμβασης”.

Η κ. Μπούζα αναφέρει σε άλλη ερώτηση για το επεισόδιο με τους συμβασιούχους: “Τους εργαζόμενους με σύμβαση εργασίας 4 μηνών, τους ανέλαβε να καθοδηγεί και να κατανείμει σε διάφορες εργασίες το γραφείο του οικείου αντιπεριφερειάρχη. Ετσι λοιπόν, στη διάρκεια της ανάγκης παρέμβασης για κοπή βλάστησης, τέσσερις 4μηνίτες με υπηρεσιακό αυτοκίνητο και χωρίς επίβλεψη για μέτρα ασφαλείας και γνώση απόλυτα του αντικειμένου εργασίας τους, εστάλησαν μόνοι με χειροκίνητα χορτοκοπτικά στον οδικό άξονα προς Πύλο. Εκεί για άγνωστο λόγο, δέχτηκαν χειροδικία από ιδιοκτήτη παρόδιας ιδιοκτησίας, παρενέβη η ΕΛ.ΑΣ. και υπεβλήθησαν μηνύσεις. Η αποστολή εργαζομένων ορισμένου χρόνου σε τέτοιες αποστολές, χωρίς μέτρα ασφαλείας και χωρίς την επίβλεψη του υπευθύνου του γραφείου του κ. αντιπεριφερειάρχη που τους ανέθεσε την εργασία, αντίκειται στη νομοθεσία για την ασφάλεια των εργαζομένων. Στην περίπτωση του επεισοδίου, ποία η θέση της αντιπεριφέρειας απέναντι στον ιδιώτη που ενοχλήθηκε από την παρέμβαση και απέναντι στους εργαζομένους που δέχτηκαν τη χειροδικία;”.


NEWSLETTER