Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020 21:30

Πελοπόννησος: Σε ενάμιση χρόνο απάντηση για ΣΔΙΤ από Βρυξέλλες, εκτιμάει ο Νίκας

Γράφτηκε από τον
Πελοπόννησος: Σε ενάμιση χρόνο απάντηση για ΣΔΙΤ από Βρυξέλλες, εκτιμάει ο Νίκας

 

Μετά από 15 μήνες θα ξέρουμε αν τα 68 εκ. ευρώ για τη ΣΔΙΤ της διαχείρισης των απορριμμάτων θα διατεθούν από ευρωπαϊκούς πόρους ή από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Αυτό δήλωσε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, τονίζοντας πως η κατασκευή των μονάδων διαχείρισης είναι μονόδρομος και ότι δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια για ακύρωση του διαγωνισμού και προκήρυξη νέου.

Ο κ. Νίκας διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση επέλεξε να αποσύρει το φάκελο που είχαν παραλάβει οι Βρυξέλλες, επειδή διαπίστωσε ότι ήταν προβληματικός. Ο περιφερειάρχης άφησε να εννοηθεί ότι η συμπλήρωση του φακέλου ήταν αδύνατη και για αυτό επιλέχθηκε να συνταχθεί νέος, προκειμένου να διατηρηθεί η ελπίδα της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης. Σε διαφορετική περίπτωση, αν δηλαδή οι Βρυξέλλες απορρίψουν και το νέο φάκελο, η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει είτε από εθνικούς είτε από περιφερειακούς πόρους. Σε κάθε περίπτωση η κατασκευή των μονάδων διαχείρισης των απορριμμάτων αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα, ενώ κυβέρνηση και Περιφέρεια διαπραγματεύονται με την "ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή" τη βελτίωση των όρων της προγραμματικής σύμβασης προς όφελος των φορολογούμενων.

Θ.Λ.


NEWSLETTER