Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020 09:50

Σύμφωνα με στοιχεία της Περιφέρειας: “Καθαρή” από κορονοϊό η Νότια Πελοπόννησος

Γράφτηκε από την
Σύμφωνα με στοιχεία της Περιφέρειας: “Καθαρή” από κορονοϊό η Νότια Πελοπόννησος


Ο σταθερά μεγάλος σε καθημερινή βάση αριθμός κρουσμάτων στη χώρα έχει κινητοποιήσει την κυβέρνηση, στελέχη της οποίας αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμη και για νέο lockdown σε περιοχές με έξαρση.

Η μεγάλη ανησυχία έχει να κάνει βέβαια με την Αττική, όπου ήδη εφαρμόζονται νέα μέτρα προκειμένου να μην πολλαπλασιαστούν τα κρούσματα.
Στη Νότια Πελοπόννησο η κατάσταση είναι πάντως σαφώς καλύτερη.
Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ανακοίνωση από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στη Μεσσηνία τα κρούσματα από την έναρξη της πανδημίας είναι 52, στην Αρκαδία 14 και στη Λακωνία μόλις 7. Μάλιστα τα κρούσματα του Σεπτεμβρίου είναι ελάχιστα, γεγονός που δείχνει ότι κατά την τουριστική περίοδο, που λειτούργησε και το αεροδρόμιο, η τήρηση των μέτρων προστασίας ήταν ικανοποιητική και σίγουρα αποτελεσματική.
Το άνοιγμα των σχολείων που έγινε την περασμένη Δευτέρα είναι το άλλο μεγάλο κομμάτι που θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή όσον αφορά την τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου. Η έναρξη στο νομό έγινε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, αλλά η όλη λειτουργία τους θα κριθεί το επόμενο διάστημα.
Το βέβαιο είναι ότι έως τώρα η Νότια Πελοπόννησος πάει καλά, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός.


NEWSLETTER