Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020 10:17

Πελοπόννησος: Συνάντηση για επετειακές εκδηλώσεις των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Γράφτηκε από την
Πελοπόννησος: Συνάντηση για επετειακές εκδηλώσεις των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Για τις επετειακές εκδηλώσεις των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, που διοργανώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, συζήτησαν προχθές ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας και η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Μαργαρίτα Σπυριδάκου.

Συμμετείχαν επίσης στη συνάντηση, ο Λάκωνας Βασίλης Μηνακάκης -ο “Φιλίστωρ” της εφημερίδας “Καθημερινή”- οποίος έχει αναλάβει την επιμέλεια έκδοσης από την Περιφέρεια δύο πολύ σημαντικών ιστορικών έργων, ο καθηγητής Νεώτερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Θανάσης Χρήστου, καθώς επίσης η σκηνοθέτις Κλεώνη Φλέσσα με την οποία η Περιφέρεια θα συνεργαστεί για ένα ντοκιμαντέρ σχετικά με τον Παπαφλέσσα.
“Η περιοχή της Πελοποννήσου σήκωσε το κύριο βάρος του Αγώνα και έχουμε συνείδηση του βάρους των υποχρεώσεων που αυτό συνεπάγεται. Εργαζόμαστε ώστε να παράγουμε εξόχως ποιοτικές εκδηλώσεις, ενώ η πορεία μας ως Περιφέρειας στο πλαίσιο των εορτασμών θα είναι αυτοδύναμη” τόνισε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας.
Στον προγραμματισμό περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, μια μεγάλου μήκους ταινία από τον Μανούσο Μανουσάκη, η φιλοτέχνηση 12 πινάκων με μορφές ηρώων του 1821, καθώς και η χρηματοδότηση από την Περιφέρεια επισκέψεων σχολείων σε ιστορικές περιοχές, όταν θα το επιτρέψουν οι συνθήκες και κριθεί ότι θα μπορέσουν να αρθούν τα μέτρα αποτροπής διάδοσης του κορονοϊού.


NEWSLETTER