Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2020 12:22

Μεσσηνία: Νέα συνάντηση για τη λειτουργίας των πυρηνελαιουργείων

Γράφτηκε από την

 

Με πρωτοβουλία του προέδρου και των μελών του Συμβουλίου Ελαιοτριβέων Μεσσηνίας, πραγματοποιήθηκε χθες στο Διοικητήριο Μεσσηνίας συνάντηση των αντιπεριφερειαρχών Στάθη Αναστασόπουλου και Ανδρέα Τσουκαλά, με τους πυρηνελαιουργούς και τους ελαιοτριβείς Μεσσηνίας.

Παρουσία του διευθυντή Ανάπτυξης Μιχάλη Μανωλέα έγινε ανταλλαγή απόψεων για τη λειτουργία των πυρηνελαιουργείων την περασμένη ελαιοκομική περίοδο.

Οι πυρηνελαιουργοί από την πλευρά τους κατέθεσαν τις δικές τους προτάσεις και εξέφρασαν την αντίθεσή τους για τη μείωση του χρόνου λειτουργίας που έχει επιβληθεί κατά 6 ώρες ημερησίως. Οι ελαιοτριβείς εξέφρασαν την αγωνία τους για την ομαλή εξέλιξη της φετινής ελαιοκομικής περιόδου.

Ο κ. Αναστασόπουλος ζήτησε από όλους τους φορείς την άμεση κατάθεση των υπομνημάτων με τις προτάσεις τους, οι οποίες θα αξιολογηθούν από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης, το Τμήμα Περιβάλλοντος και την Επιτροπή Ελέγχου Ελαιουργείων-Πυρηνελαιουργείων στην ΠΕ Μεσσηνίας σε θέματα δημόσιας υγείας. Υποσχέθηκε ότι σύντομα θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.