Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2020 17:41

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Νέες προσκλήσεις για έργα στο ΕΣΠΑ

Γράφτηκε από την

Την επόμενη εβδομάδα θα δημοσιοποιηθούν οι προσκλήσεις για ένταξη νέων έργων στο ΕΣΠΑ, δήλωσε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

“Είναι αυτά που έχουμε υποσχεθεί και στα οποία έχουμε ολοκληρώσει τις σχετικές μελέτες” σημείωσε ο Π. Νίκας και διευκρίνισε:
“Στην Αργολίδα το έργο της σύνδεσης Ναυπλίου και Αργους με τον αυτοκινητόδρομο Α7 και ο δρόμος Αρκαδικό – Αγία Ελεούσα. Στην Αρκαδία η παράκαμψη Ξεροπήγαδου. Στην Κορινθία τα έργα στον Ισθμό, οι 4 κόμβοι στην παλαιά εθνική οδό και τα έργα ανάπλασης στο Λουτράκι. Στη Λακωνία η παράκαμψη στο Βλαχιώτη, ενώ παράλληλα έχει αρχίσει η εκπόνηση μελέτης για μια νέα γέφυρα συνδετήρια των οικισμών της Σκάλας, που θα αντικαταστήσει την υφιστάμενη παλαιά, σιδερένια.
Τέλος, στη Μεσσηνία, εκτός από τη βελτίωση της εθνικής οδού Κυπαρισσία – Φιλιατρά – Πύλος – Μεθώνη στο τμήμα Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι και της 7ης επαρχιακής οδού στα τμήματα Μεσσήνη – Εύα και Εύα – Λάμπαινα,
θα ενταχθούν το τμήμα Λάμπαινα – Αρχαία Μεσσήνη, η παράκαμψη Κάμπου – Σταυροπηγίου και η παράκαμψη της Γιάλοβας”.
Ο περιφερειάρχης δήλωσε εξάλλου ότι την επόμενη εβδομάδα θα μεταβεί στο υπουργείο Πολιτισμού, στην Αθήνα, όπου από κοινού με την υπουργό Λίνα Μενδώνη θα υπογράψει την προγραμματική σύμβαση για το έργο πυροπροστασίας του αρχαιολογικού χώρου των αρχαίων Μυκηνών, προϋπολογισμού 650.000 ευρώ.
“Το γεγονός της πυρκαγιάς του περασμένου καλοκαιριού μας εξέθεσε διεθνώς, τη στιγμή μάλιστα που σχετική μελέτη παρέμενε αναξιοποίητη επί δεκαετία” δήλωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης.
Αναφερόμενος στην επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, αυτή τη ερχόμενη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, ο κ. Νίκας δήλωσε ότι θα συζητηθεί το έργο στη λίμνη Τάκα για την οποία -όπως αποκάλυψε ο ίδιος- γίνεται προσπάθεια ώστε να μπορέσει, ενδεχομένως, να αξιοποιηθεί και ως υδατοδρόμιο. Στην περιοχή της λίμνης, υπενθυμίζεται, προβλέπεται ανάπλαση προς την κατεύθυνση αξιοποίησης της περιοχής για αναψυχή και ναυταθλητισμό.