Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020 17:50

Συζητούν για παράρτημα του ΕΑΠ στο Ελληνικό Αρκαδίας

Γράφτηκε από την
Συζητούν για παράρτημα του ΕΑΠ στο Ελληνικό Αρκαδίας

Η προώθηση της δημιουργίας και λειτουργίας παραρτήματος του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) στο Ελληνικό Αρκαδίας αποτέλεσε αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Οκτωβρίου στο εν λόγω χωριό, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και στελεχών της ακαδημαϊκής κοινότητας της χώρας μας, καθώς και του καταγόμενου από την περιοχή τ. επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ενωσης Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Συγκεκριμένα, στη σύσκεψη μετείχαν -μεταξύ άλλων- ο πρόεδρος του ΕΑΠ Οδυσσέας - Ιωάννης Ζώρας τ. πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο αντιπρύτανης Ερευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) Γιάννης Χατζηγεωργίου, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ Σπύρος Σπυρίδων τ. περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και τ. δήμαρχος Πόρου, καθώς και ο δήμαρχος Γορτυνίας Στάθης Κούλης.
Εγιναν επισκέψεις σε κτήρια του Ελληνικού, όπως το παλαιό σχολείο, αλλά και άλλες υποδομές, οι οποίες μόλις ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη από το ΕΜΠ θα ενταχθούν από την Περιφέρεια σε έργο στο πλαίσιο ΣΔΑΜ της Μεγαλόπολης στη μεταλιγνιτική εποχή.


NEWSLETTER