Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2020 19:04

Ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής ζητεί η Μπούζα

Γράφτηκε από την
Ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής ζητεί η Μπούζα

Ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής και να στέλνονται οι εισηγήσεις των θεμάτων που συζητούνται στην επιτροπή σε όλους τους περιφερειακούς συμβούλους, ζητεί η σύμβουλος Αντωνία Μπούζα.


Συγκεκριμένα η κ. Μπούζα αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή που έστειλε σε όλα τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου:
«Ζητώ λοιπόν ως μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου:
• Να κοινοποιούνται στα mails των εκλεγμένων εκπροσώπων των Πελοποννησίων πολιτών όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία με ετεροχρονισμένες αποφάσεις και με πλασματική πλειοψηφία (σε αντίθεση με όσα όριζε ο νόμος "Κλεισθένης") αποφασίζει πλέον για τα πάντα που αφορούν δαπάνες και έργα στην Πελοπόννησο. Είναι τόσο λυπηρό το γεγονός ακόμη και της αντικατάστασης μέλους της περιφερειακής αρχής από την επιτροπή, επειδή είχε ελεύθερη φωνή και διαφώνησε κάποιες φορές σε αποφάσεις της.
• Να υπάρξει μέριμνα μέσα στα τόσα έξοδα προβολής, με αξιοκρατία όμως αυτήν τη φορά και με εναλλαγή αναδόχων (κάτι που δυστυχώς δεν γίνεται μέχρι τώρα), να υπάρχει ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής, για να γνωρίζουν τόσο όλοι οι αιρετοί, ακόμη και της παράταξης της περιφερειακής αρχής που είναι ήδη σχεδόν στο περιθώριο κάθε ενημέρωσης, αλλά και η πελοποννησιακή κοινωνία, τι ακριβώς γίνεται στη νοθευμένης πλειοψηφίας Οικονομική Επιτροπή, ελέω νομοθετικών αποφάσεων που δημιουργούν ζητήματα αντιδημοκρατικότητας επί της ουσίας.
• Σε κάθε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου να ενημερώνεται εν τάχει από τον πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής το Σώμα για τις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και αν αυτές ήταν ομόφωνες ή όχι και ποιες παρατάξεις συμφώνησαν ή διαφώνησαν.
• Να υπάρχει σχετική ενημέρωση επίσης και για τις δράσεις που ανατίθενται εν αγνοία όλων των περιφερειακών συμβούλων με τις πολλές απ’ ευθείας αναθέσεις από τον κ. περιφερειάρχη και οι οποίες δεν περνούν πουθενά, ούτε από την Οικονομική Επιτροπή και φυσικά δεν υπάρχει καμία γνώση περί αυτών».


NEWSLETTER